Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

“Dinamo” atkārto sezonas antirekordu

© f646

Krievijas čempionātā zaudējumus turpina krāt Rīgas “Dinamo”. Šovakar kārtējā spēlē rīdzinieki ar 2:4 piekāpās Ufas “Salavat Julajev”. Nākamā spēle pēc divām dienām, kad Rīgā viesosies viena no turnīra spēcīgākajām komandām Kazaņas “AK Bars”.

Šī nav pirmā reize, kad “Dinamo” šajā sezonā ieslīgst ilgstošā zaudējumu sērijā. Jau sezonas ievadā rīdzinieki piedzīvoja līdzīgu sešu pēc kārtas zaudējumu sēriju, kura iesākās 27. septembrī Rīgā ar 1:4 pret Soču komandu. Nākamais zaudējums bija pēc divām dienām, kad savā laukumā ar 3:7 tika piedzīvota sagrāve pret Astanas “Baris”. Turpinājums sekoja 5. oktobrī, kad nebija nekādu variantu pret Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenēto Omskas “Avangard” (2:5). Pēc tam sekoja vēl trīs zaudējumi - 3:6 pret “Sibirj”, 1:3 vēlreiz pret “Baris” (abi zaudējumi izbraukumā), bet punkts tika pielikts Rīgā ar 1:3 pret “Kunlun”.

Tagadējā sērija aizsākās Cīrihē ar 1:3 pret SKA un 0:5 pret CSKA. Pēc tam Čeļabinskā 0:1 pret “Traktor”, 2:3 Maskavā pret “Spartak” un tāds pats zaudējums Sočos. Divi pēdējo zaudējumi piedzīvoti pēcspēles metienos. Visbeidzot šovakar zaudējums “Salavat Julajev”. Nekas labāks nav gaidāms arī tuvākajā nākotnē. Nākamā spēle savā laukumā pret “AK Bars” un tad četras izbraukuma spēles - Bratislavā, Minskā, Pēterburgā un Helsinkos.

Sešu zaudējumu sērija nav nekāda traģēdija, jo ir bijušas vēl garākas sērijas un līdz komandas karjeras antirekordam vēl patāls ceļš ejams. Pagājušajās sezonas ievadā tika zaudēts pat 14 spēlēs pēc kārtas un vēlāk (janvārī) bija arī pēc kārtas septiņu zaudēto spēļu maratons. Otra ilgākā zaudējumu sērija bijusi astoņu spēļu ilgumā un šādu sēriju bijušas pat trīs reizes.

Šā vakara spēlē Rīgas komandas labā vārtus guva Kristaps Sotnieks (vairākumā) un Vitālijs Pavlovs.