Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ceturtdaļfinālā prognozētā sagrāve pret Zviedriju

© floorball.lv

Prāgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā Latvijas vīriešu izlase šodien ceturtdaļfinālā tikās ar Zviedriju un piedzīvoja viegli prognozējamo zaudējumu – 1:14 (0:7, 1:5, 0:2). Pusfinālā par 5.-8. vietu Latvijas izlasi būs jātiekas ar Norvēģiju.

Latvijas izlases izredzes paveikt florbola brīnumu un pārspēt Zviedriju, bija līdzvērtīgas nullei. Ne tikai tāpēc, ka līdz šim ne reizi neesam spējuši pārspēt vienu no dažām pasaules florbola lielvalstīm. Viss ir pavisam vienkārši - pasaulē ir tikai pāris izlases, kuras izteikti dominē, bet pārējās izlases tikai piedalās. Piemēram, apakšgrupā zviedri ar 25:0 sagrāva Dāniju un ar 9:1 apspēlēja norvēģus. Tos pašus norvēģus, ar kuriem Latvijai būs jātiekas mazajā pusfinālā.

Latvija un Zviedrija pasaules čempionātos līdz vakardienai bija aizvadījušas sešas spēles un pēdējo reizi pirms diviem gadiem Rīgā, kad tika zaudēts ar ļoti pieklājīgu rezultātu - 2:7. Vēl tīkamāks tas bija 2000. gada čempionātā, kad piekāpāmies vien ar 2:5. Toties pirmajā tikšanās reizē 1996. gadā graujošs zaudējums - 1:18. Tāpat kā 2002. gada ceturtdaļfinālā - 0:16. 2008. gadā piekāpāmies ar 4:12, bet 2014. gadā - ar 2:11.

Šovakar jau pirmajā trešdaļā zviedri nokārtoja formalitāti gūstot septiņus vārtus, bet vienīgais priecīgais notikums Latvijas izlasē bija vienīgais vārtu guvums, kura autors bija R.Kovaļevskis. Viņš vārtus guva, kad rezultāts bija jau 0:9.

Vakar tika izspēlēti divi ceturtdaļfināli: Šveice pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Norvēģiju, bet Čehija ar 10:1 apspēlēja Dāniju. Vēl viens ceturtdaļfināls tiks aizvadīts šovakar un tajā tiksies Somija ar Vāciju.