Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Basketbola izlase FIBA rangā pakāpjas uz 15. vietu

© f646

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) publicējusi jaunāko nacionālo izlašu rangu un tajā vienas vietas kāpums Latvijas izlasei.

Jaunais rangs tika atjaunots pēc aizvadītajām 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kurās Latvijas izlase vispirms zaudēja Maķedonijai, bet nākamajā mačā pārspēja Eiropas čempionus Slovēniju. Ar to pietika, lai jaunajā rangā Latvijas izlase pakāptos par vienu vietu un tagad tajā ieņem 15. vietu (starp Eiropas valstīm - 10. vietu).

Ranga pirmās septiņas vietas palikušas nemainīgas: ASV, Spānija, Francija, Serbija, Argentīna, Lietuva un Slovēnija. Uz astoto (no devītās) vietas pakāpusies Grieķija uz devīto nobīdod Horvātiju, bet desmitnieku noslēdz Austrālija. Vienas vietas kāpums ir Krievijai, kura jaunajā rangā ieņem 11. vietu. Arī Itālijai kāpums par vienu vietu un 13. vieta rangā.

Kvalifikācijas turnīra mūsu apakšgrupas pārējās komandas ieņem sekojošas vietas: Turcija - 17. vieta, Ukraina - 19. vieta, Melnkalne - 29. vieta.. Savukārt kaimiņi igauņi ieņem tikai 48. vietu.