Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

TTT izbraukumā pārliecinoši pārspēj "Olympiacos"

© f64

Rīgas TTT basketbolistes FIBA Eirolīgā aizvadījušas piektās kārtas spēli izbraukumā tiekoties ar Pireju "Olympiacos" un izcīnīja trešo uzvaru piecās aizvadītajās spēlēs. Pēc nedēļas jau nākamais mačs – 13. decembrī savā laukumā būs jātiekas ar vienu no Eirolīgas smagsvariem Stambulas "Fenerbahce".

Abas komandas viena otrai nav svešas - pērn, kad abas komandas spēlēja pakāpi zemākā turnīrā FIBA Eiropas kausa izcīņā, tika aizvadītas divas savstarpējas spēles un abās pārākas bija rīdzinieces - 25. oktobrī Pirejās uzvara ar 78:72, bet 30. novembrī savā laukumā ar 74:70. Pirms tikšanās jau citā, augstākajā līmenī, abas komandas turnīra tabulā atradās palieklā attālumā viena no otras - TTT tabulas pašā augšgalā (divas uzvaras un tikpat zaudējumi), bet Olympiacos bez nevienas uzvaras vienatnē bija iekārtojusies pēdējā vietā (četri zaudējumi). Mūsu grupas tabula pirms piektās kārtas mačiem vispār bija ļoti interesanta. Kurskas Dynamo ar 100% bilanci pirmā, Olympiacos ar 100% zaudējumu bilanci pēdējā, bet pārējām sešām komandām bilance bija 2-2.

TTT starta piecinieks: Pedija, Pulvere, Baško, Vītola un Brumermane. Pagājušajā nedēļā rīdzinieces savā laukumā bija pavisam tuvu tam, lai sasniegtu 100 gūto punktu robežu un daudziem šķita, ka pretinieču nomētāšana turpināsies arī pret Olympiacos. Spēles ievadā nebija ne mazāko aizdomu par līdzīgu rezultativitāti, pat pretēji. Pireju komandas aizsardzībai bija pavisam cits krampis un tas bija ļoti labi redzams uz tablo. TTT pirmos punktus no spēles guva tikai pēc nospēlētām 3:30 minūtēm, kad pustālais metiens bija precīzs Pulverei. Arī TTT aizsardzība bija gana augstā līmenī, tomēr mājinieces pirmo piecu minūšu laikā bija iekrājusi sev nelielu vadību (3:8) un pirmā ceturtdaļa tā arī tiek pabeigta ar piecu punktu deficītu (14:19).

Kad otrajā ceturtdaļā ir nospēlētas tikai 1:40 minūtes, rīdzinieces ir ne tikai atspēlējušas nelielos mīnusus, bet izvirzījušās arī vadībā un to nodrošināja Krēsliņas un Pedijas tālmetieni, kā arī Baško divi punkti no groza apakšas - 8:0 ceturtdaļas ievadā, bet kopējais rezultāts 22:19. Ceturtdaļā grieķietēm trīs reizes izdevās panākt līdzsvaru, taču pēdējā minūtē divas labas aizsardzības un divi ātri pretuzbrukumi dod 34:28 un tā arī varētu beigties puslaiks, ja vien atlikušajās piecās sekundēs mūsējās vienaldzīgi nenoskatītos, kā Pavlopolu pārskrien pāri visam laukumam un brīvi iemet trejaci - +6 vietā divreiz mazāka vadība (34:31).

Vēl viens maziņš TTT izrāviens notiek otrā puslaika ievadā 5:0 izteiksmē, taču tūlīt pat savā grozā saņemam divus tālmetienus un būtībā viss sākas no jauna (39:37). Pēc tam seko vēl viens, maķenīt lielāks, TTT izrāviens (6:0) un tad uz piecām minūtēm abas komandas vispār netiek pie punktiem un tas ir izdevīgi tieši rīdziniecēm, bet pēdējā ceturtdaļa tiek sagaidīta ar 47:39 un redzot, kā rit spēle, +8 ir nopietns pārsvars.

Pēdējās ceturtdaļas pirmajās divās minūtēs pārsvars tiek pieaudzēts jau līdz +13 (54:41) un tā vien šķiet, ka uzvarētājs šajā mačā jau ir zināms. Tā arī notika un rīdzinieces ar trim uzvarām piecos mačos vēl vairāk ir pieteikusies uz izslēgšanas spēļu turnīru.

Sieviešu Eirolīga

Olympiacos (Grieķija) un TTT 51:73 (14:19, 12:20, 8:13, 12:23)

Olympiacos: Džonsone 13, Stamolampru 9, Stamati 8, Kosma 5, Tomasa 5, Pavlopulu 5, Maziča 4, Nikolopulu 2;

TTT: Pulvere 18, Pedija 17, Slotere 12, Baško 8, Krēsliņa 7, Vītola 6, Eglīte 2.