TTT Eirolīgu atsāk ar pārliecinošu uzvaru

© f64

Pēc divu nedēļu pārtraukuma atsākušās spēles sieviešu Eirolīgā. Rīgas TTT savā laukumā tikās ar Francijas “Carolo Basket” un izcīnīja otro uzvaru - 93:62 Nākamā spēle rīdziniecēm būs 5. decembrī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Pireju “Olympiacos”.

Savstarpējo spēli abas komandas sagaidījušas vairāk vai mazāk, taču līdzīgās pozīcijās. Savādāk nemaz nevarēja arī būt, jo ir aizvadītas vien trīs spēļu kārtas un abas komandas paspējušas gan uzvarēt, gan zaudēt. Tiesa, TTT ir tikai viena uzvara, kamēr francūzietēm divas. “Carolo Basket” šā gada turnīra pirmajā kārtā savā laukumā ar 80:74 pārspēja Ungārijas “Sopron Basket”, tad izbraukumā ar 62:83 piekāpās Kurskas “Dynamo”, bet trešajā kārtā savā laukumā ar 90:79 apspēlēja Turcijas “Hatay BB”. Ar divām pretiniecēm ir spēlējusi arī TTT un iznākumi tieši tādi paši - turcietes uzvarētas (izbraukumā), bet Kurskas komandai zaudēts (izbraukumā). Aptuveni nojaušot, kā varētu attīstīties notikumi šajā grupā, tā vien šķiet, ka TTT un “Carolo Basket” būs tās komandas, kuras trīsies ap “play off” zonu. Par Eirolīgas “play off” zonu, kurā, kā zināms, iekļūst četras labākās komandas, bet bet vēl divas pārcelsies uz Eiropas kausa izcīņu.

1. ceturtdaļa. TTT starta piecinieks: Pedija, Pulvere, Baško, Slotere un Vītola. Zinot, ka Francijas komanda ir viena no rezultatīvākajām visā turnīrā (77,3 punkti ik mačā, kas ir ceturtais labākais rādītājs), vēl pirms mača varēja nojaust, ka arī Rīgā viešņas galvenos akcentus liks uz uzbrukumu. TTT pret to nevajadzētu būt lieliem iebildumiem, jo arī rīdzinieces nav lieki mudināmas uz uzbrukuma basketbolu (68,4 punkti ir desmitais labākais rādītājs). Tieši uzbrukuma basketbols arī dominē pirmajās sešās minūtēs, kurās neviena no komandām tā arī nespēja gūt vērā ņemamu pārsvaru (17:15). Toties nākamo divu minūšu laikā pretinieces pie punktiem netiek un TTT šajā laikā aizskrien līdz pat 23:15 - +8 pirmajā ceturtdaļā nav ļoti daudz, taču tas ir nopietns mājiens pretiniecēm. Lai arī ceturtdaļa tika pabeigta ar nedaudz mazāku pārsvaru (+5), rezultāts izsaka visu, kas notika pirmajās desmit minūtēs - 30:25.

2. ceturtdaļa. Kārtīgi izmētājušās pirmajā ceturtdaļā, otrajā abas komandas sāka spēlēt basketbolu. Nopietnu basketbolu. Ar domu, ka spēles viena no galvenajām sastāvdaļām ir aizsardzība. Pieaugot melnajam darbam aizsardzībā, automātiski kritās arī rezultativitāte un līdz ceturtdaļas vidum abām komandām kopā izdodas gūt nieka astoņus punktus. Toties rīdzinieču pārsvars ir pieaudzis līdz jaunam tobrīd lielākajam pārsvaram (36:27). Pārsvaru izdevās pieaudzēt arī līdz +12 (41:29), taču ejot lielajā pārtraukumā palikuši tikai +7 (43:36) un tas pateicoties Kates Krēsliņas līdz ar beigu signālu caurgājienā gūtajiem diviem punktiem.

3. ceturtdaļa. Ceturtdaļas ievadā viešņas atkal tiek turētas drošā attālumā no punktu gūšanas. Turpat četru minūšu laikā viņām izdodas gūt vien nieka divus punktus, bet TTT pa to laiku jau sakrājusi, iespējams, izšķirošo pārsvaru - 53:38. Ja pašas nesāks izgudrot jaunu basketbola ābeci, ja tiks saglabāta esošā mobilizācija, uzvarai ir jābūt un vismaz ar +10 vai pat lielāku pārsvaru. Līdz ceturtdaļas beigām ar katru nākamo uzbrukumu TTT pārsvars auga nenoguris un sagaidot pēdējās desmit minūtes skats uz tablo kļuva patiesi baiss. Francūzietēm baiss - 73:47!

4. ceturtdaļa. Nav šaubu, ka mača uzvarētājs jau ir zināms, taču domājot par nākotni, noteikti derēja saglabāt šos lielos plusos vai pat palielināt vēl par kādu punktu. Ja nu beidzoties turnīram TTT un Francijas komandai būs vienāds uzvarēu skaits? Būs jāskaita punktus savstarpējās spēlēs un tad arī lielie plusi var ļoti noderēt. Vienubrīd rīdzinieču pārsvars pietuvojās pat 40 punktiem, taču arī esošie plusi ir gana iespaidīgi. Ja visa spēle tiktu aizvadīta ar pamatspēkiem, droši vien, ka būtu ij šie +40, ij simts gūto punktu robeža tiktu sasniegta, bet ir labi kā ir.

Sieviešu Eirolīga. B grupa

TTT un “Carolo Basket” (Francija) 93:62 (30:25, 13:11, 30:11, 20:15)

TTT: Pedija 23, Pulvere 17, Vītola 14, Slotere 12, Brumermane 9, Baško 7, Krēsliņa 7, Rozenberga 4;

“Carolo Basket”: Filipa 16, Kasas 15, Hruščakova 10, Luisa 9, Petersa 7, Pažē 3, Masa 2.

Svarīgākais