Strēlniekam 15 un uzvara, Peineram 15 un zaudējums

© scanpix.ee

Eirolīgas devītā spēļu kārta iesākās ar iepriekš prognozēto “Darussafaka” septīto zaudējumu pēc kārtas, bet dienas otrajā mačā Pirejās tikās divas dižkomandas - “Olympiacos” un “Real”, kurā uzvarēja Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā komanda sagādājot “Real” pirmo zaudējumu sezonā.

Darussafaka” un “Anadolu Efes” 88:93

Lai arī šajā nedēļā tiek aizvadītas divas spēļu kārtas, “Darussafaka” šis režīms ir saudzīgāks. Ja vairumam komandu viena spēle ir savā laukumā un viena viesos, tad “Darussafaka” nekur nebija jāceļo. Ja nu vienīgi par ceļošanu var uzskatīt pārbraucienu no viena Stambulas rajona uz otru. Iepriekšējā kārtā “Darussafaka” formāli spēlēja izbraukumā, taču tāpat nekur tālāk par Stambulu nebija jābrauc…

Lai arī “Anadolu Efes” tabulā atrodas ceturtajā vietā, šī Stambulas komanda nebūt nav tik draudīga kā “Fenerbahce”, lai pat pēdējā vietā esošā “Darussafaka” to nespētu uzvarēt. Žanim Peineram atradās vieta starta pieciniekā un pirmajā ceturtdaļā rēzeknietis sakrāja solīdu spēles laiku - 8:49 minūtes. Šajā laikā Žanis paspēja gūt četrus punktus un aizmest garām tālmetienu palīdzot savai komandai visu pirmo ceturtdaļu turēties vadībā. Otrajā ceturtdaļā Peiners tika vēl pie trim spēles minūtēm un diviem gūtiem punktiem (kopā jau 6).

Peineram nebija lemts uzvarēt arī šajā mačā (sepītais zaudējums pēc kārtas). Ja pirmajā puslaikā “Darussafaka” visu laiku turējās vadībā, tad trešās ceturtdaļas pirmās četras minūtes tika zaudētas ar 4:22 un būtībā arī mačs tika zaudēts (50:64). Pēdējā ceturtdaļā pateicoties Peineram izdevās atgūt intrigu. Mača izskaņā trīs minūšu laikā gūstot septiņus punktus, Peinera trejacis dod cerīgo 83:86 un jāspēlē vēl 2:36 minūtes, taču atgriežamies pie otrā puslaika pirmajā četrām minūtēm, kad “Anadolu Efes” ielika stabilus pamatus uzvarai.

Žanis Peiners laukumā bija 28:42 minūtes un ar 15 gūtajiem punktiem (2p metieni - 5/6, 3p metieni - 1/3, soda metieni - 2/2) kļuva par rezultatīvāko savā komandā. Vēl Žanim 2 atlēkušās bumbas, pārķerta piespēle, kļūda un +13 lietderības koeficients.

Olympiacos” un “Real” 88:83

Kārtas karstākā spēle. Ap astoto vietu dreifējošais “Olympiacos” pret bez zaudējumiem spēlējošo “Real”. Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, arī šovakar Jānis Timma maču iesāka starta pieciniekā un jau pēc divarpus minūtēm tika nomainīts (tobrīd laukumā paveiktais - pārķerta piespēle un kļūda) un mainītājs bija … Spanulis. Neierasti ātri spēlē iesaistījās arī Jānis Strēlnieks, kurš no soliņa tika piecelts jau ceturtajā minūtē. Neredzētas rokādes Deivida Blata izpildījumā…

Pirmajā puslaikā abi latvieši atzīmējās ar garām aizmestiem metieniem. Strēlnieks netrāpīja divus trejačus, bet Timmas vienīgo metienu nobloķēja. Strēlnieka vēl viena piespēle un viena atlēkusī bumba.

Toties trešajā ceturtdaļā atvērās Strēlnieks, kurš guva septiņus punktus un tieši viņš ar jau otro realizēto trejaci iesāka arī pēdējo ceturtdaļu atgūstot savai komandai vadību (68:65). Tieši Jānis gūst arī nākamos divus punktus (70:65) savu punktu krājumu papildinot jau līdz 12 (sezonas rezultativitātes rekords).

Jānim Timmam 11:53 minūtēs divi garām aizmesti metieni, pārķerta piespēle, kļūda un -3 lietderības koeficients.

Jānis Strēlnieks 27:21 minūtēs guva 15 punktus (2p metieni - ¾, 3p metieni - 2/4, soda metieni - 4/4), divas atlēkušās bumbas, divas piespēles, 1 pārķerta bumba, 3 kļūdas, 5 piezīmes un +11 lietderība.

Svarīgākais