Melnkalne pret Latviju ar četriem Eirolīgas spēlētājiem

Bojans Dubļevičs © scanpix.ee

Latvijas izlases pretinieces 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijā Melnkalnes izlases galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs nosaucis tos 13 spēlētājus, kuri 29. novembrī Rīgā aizvadīs maču ar mūsējiem. Sastāvā atrodami arī četri Eirolīgas spēlētāji.

Melnkalniešiem ir līdzīgas problēmas ar sastāva komplektāciju kā Arnim Vecvagaram, taču vienlaikus arī nedaudz vieglāk. Eirolīgā spēlē komanda no Melnkalnes un tajā ir desmit potenciālie izlases spēlētāji, kamēr seši Eirolīgas latvieši ir izkaisīti pa dažādām komandām. Kā vieniem tā otriem ir jārēķinās ar Eirolīgas interesēm, taču melnkalniešiem ir krietni vienkāršāk samenedžēt izlases intereses ar Eirolīgā spēlējošās Budučnost interesēm. Melnkalnei 29. novembrī ir spēle Rīgā, bet jau nākamajā dienā Budušnoct ir jāaizvada Eirolīgas mačs Pirejās ar Olympiacos. Teorētiski viss izskatās ļoti vienkārši - četri Budučnost vīri vienā vakarā spēlē izlases kreklā, nākamajā rītā lido uz Atēnām un vakarā jau ir klubu rīcība. Slodze krietna, taču labi trenētiem cilvēkiem nekā ārkārtēja.

Izlases rīcībā ir nonācis Budučnost kvartets, kurš klubā nespēlē galvenās lomas. Nikola Ivanovičs Eirolīgā sešos aizvadītajos mačos vidēji katrā laukumā bijis pa 21 minūtei un guvis 7,8 punktus. Pārējās trijotnes pienesums Eirolīgā ir krietni pieticīgāks. Petaram Popovičam 13 minūtes un 2,4 punkti, Suadam Sehovičam 14 minūtes un 3,6 punkti, bet Filipam Barovičam 9 minūtes un 3,1 punkts. Starp kandidātiem ir arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs no Hrebalife Jovans Klajičs, taču viņš šogad Eirolīgā nav aizvadījis pat vienu sekundi...

Izlasē visai Eirolīgas četrotnei ir pavisam cita loma, taču ne tika draudīga, lai pret viņiem izjustu papildus bijību. Ja arī ir kāds spēlētājs, kuram vajadzētu pievērst papildus vērību, tad tas ir Valencia centrs Bojans Dubļevičs... Pārēji - vidusmēra Eiropas spēlētāji. Tieši tādi paši, kā vairums Latvijas izlases spēlētāju.

Starp citu, Melnkalnes izlase Rīgā ieradīsies savlaicīgi, jau 27. novembrī un tā ir diena, kad Latvijas izlase pirmo reizi pulcēsies pilnā sastāvā. Respektīvi, sagatavošanās ziņā abas komandas atradīsies līdzīgā situācijā.

Melnkalnes izlases kandidāti

Nikola Ivanovičs (Budučnost), Dereks Nidams (Monaco), Ogņens Čarapičs (Mega Bemax), Petars Popovičs (Budučnost), Dino Radončičs (Burgos), Nemanja Vranješs (Mornar), Suads Sehovičs (Budučnost), Jovans Klajičs (Herbalife), Aleksa Popovičs (Lovčen), Nemanja Duršičs (Oostende), Filips Barovičs (Budučnost), Bojans Dubļevičs (Valencia), Blagota Sekuličs (San Sebastian).

2019. gada PČ kvalifikācija. Eiropa. I grupa

Spānija 8 7 1 647:589 15

Turcija 8 6 2 602:535 14

Latvija 8 5 3 644:612 13

Melnkalne 8 4 4 613:606 12

Ukraina 8 4 4 600:605 12

Slovēnija 8 2 6 635:663 10