Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Timma un Strēlnieks velk “Olympiacos”, Peineram sestais zaudējums pēc kārtas

© scanpix.ee

Šonedēļ Eirolīgā būs trieciencikls – otrā reize šajā sezonā, kad nedēļas laikā tiks izspēlētas divas spēļu kārtas. Kā pirmais garo nedēļu ar kārtējo zaudējumu iesāka Žanis Peiners, bet nākamajā mačā pateicoties latviešu Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas sniegumam ceturtajā ceturtdaļā, “Olympiacos” pārtrauca trīs pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju.

Bayern” un “Olympiacos” 62:72

Pagājušajā nedēļā divās komandās notika treneru maiņa - Telavivas “Maccabi” un Spānijas “Baskonia”. Pagaidām pat baumu līmenī nekas nav dzirdēts, ka līdzīgs liktenis gaidāms arī “Olympiacos” galvenajam trenerim Deividam Blatam, taču varam tikai nojaust, ka viņš šobrīd atrodas komandas īpašnieku redzes lokā. Eirolīgā piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, tostarp lieākajam naidniekam “Panathinaikos”. Arī Grieķijas čempionātā aizvadītās nedēļas nogalē zaudējums un atkal pret “Panathinaikos”. Ja vēl šovakar pret “Bayern” būs jānorij zaudējuma kumoss, nebūs nekāds pārsteigums, ka Jānim Strēlniekam un Jānim Timmam būs jauns treneris.

Spēle latviešiem iesākās cerīgi. Timma ir starta pieciniekā un tieši viņš gūst pirmos punktus spēlē. Šī Timmam ir laba iespēja apliecināt sevi, jo savainojuma dēļ nespēlē konkurents uz viņa pozīciju Tupāns. Timma laukumā ir visu pirmo ceturtdaļu, taču punktus vairs negūst (aizmesti garām divi tālmetieni). Savukārt Strēlnieks mačā iesaistījās pēc tam, kad savas minūtes jau bija sakrājuši Viljamss-Goss un Spanulis… Zīmīgi, ka pirmo puslaiku ar rezultatīvu metienu pabeidza neviens cits, kā Timma. Šoreiz ar tālmetienu atgūstot savai komandai maķenīt lielāku pārsvari (31:27). Šajā sezonā Timmam vidējais spēles laiks bija 15:38 minūtes mačā, bet šovakar jau pirmajā puslaikā 14:55 minūtes (lielākais komandā).

Trešajā ceturtdaļā mūsējo sniegums nebija pamanāms, toties pēdējā viss notika. Četru minūšu laikā “Olympiacos” bija guvusi 9 punktus un septiņus no tiem latvieši. Vispirms Timma realizē savu otro trejaci atgūstot komandai vadību (48:45), bet maķenīt vēlāk četrus punktus pēc kārtas gūst Strēlnieks panākot jau 54:49. Vēl pēv mirkļa Strēlniekam 2+1 gājiens no no 14 Pireju komandas gūtajiem punktiem 10 guvuši mūsējie. Pusotra minūti pirms mača beigām Strēlnieks realizēja arī trīspunktnieku, kurš tad arī liedza mājiniekiem pēdējo cerību uz izglābšanos panākot 70:58. Starp citu, spēli ar rezultatīvu metienu (!!!) pabeidza… Timma gūstot savu desmito punktu.

Jānis Strēlniekam 21:36 minūtes, 10 punkti (2p metieni ¾, 3p metieni 1/1, soda metieni 2/2), 2 atlēkušās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 2 kļūdas un +12 lietderība.

Jānim Timmam 29:54 minūtes, 10 punkti (2p metieni 2/2, 3p metieni 2/6), 1 pārķerta piespēle, +5 lietderība.

Fenerbahce” un “Darussafaka” 79:100

“Fenerbahce” divu Stambulas komandu divcīņu sagaidīja ar trīs pēc kārtas izcīnītām uzvarām, bet “Darussafaka” ar piecu zaudēto spēļu sēriju un diametrāli pretējām pozīcijām turnīra tabulā… Žanis Peiners iepriekšējo maču (pret “AX Armani”) uzsāka starta pieciniekā, bet šoreiz no rezervistu soliņa. Spēlē viņš iesaistījās brīdī, kad bija nospēlētas sešas minūtes. Līdz ceturtdaļas izskaņai Žanis paspēja realizēt vienīgo metienu divu punktu vērtībā, izdarīja rezultatīvu piespēli, vienu reizi kļūdījās, taču tā ir tikai un vienīgi Peinera statistika. Laukumā notika tas, kam arī bija jānotiek - “Fenerbahce” jau pēc pirmās ceturtdaļas bija ieguvusi 15 punktu pārsvaru, kuru pasēt varēja tikai paša slinkuma dēļ. Spēlējot ar pilnu jaudu, “Darussafaka” noteikti nav nopietns pretinieks vienam no Eirolīgas lielajiem dūžiem.

Peineram 20:07 minūtes spēles laika, 6 punkti, viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, 3 kļūdas un +5 lietderības koeficients.