Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Ar mainīgām sekmēm Latvijas kērlinga izlases aizvada EČ ceturto dienu

© WCF / Alina Pavlyuchik

Šodien, 20.novembrī Eiropas čempionātā Tallinā pamatturnīrs ievirzījās otrajā fāzē, kad katrai spēlei ir vēl lielāka nozīme. Latvijas sieviešu kērlinga izlase piedzīvoja zaudējumu pret Vāciju ar 5:10, savukārt vīriešu izlasei gan uzvara, gan zaudējums.

Šodien, 20.novembrī Eiropas čempionātā Tallinā pamatturnīrs ievirzījās otrajā fāzē, kad katrai spēlei ir vēl lielāka nozīme. Latvijas sieviešu kērlinga izlase piedzīvoja zaudējumu pret Vāciju ar 5:10, savukārt vīriešu izlasei gan uzvara, gan zaudējums.

Latvijas vīriešu kērlinga izlasei šodien bija divas spēles. Pirmajā viņiem pretim līdz šai spēlei nepārspētā Spānijas izlase. Pirmajā endā mūsu komandas izcīnītās pēdējā akmens tiesības atnes tikai vienu punktu. Spāņi arī iegūst tikai punktu otrajā endā, bet trešo viņiem izdodas nozagt, panākot (2:1). Tas neietekmē mūsu izlasi un ceturtajā endā tiek izcīnīti trīs punkti (4:1). Pēc pārtraukuma - sestajā endā iegūtie divi punkti ļauj noturēt pārsvaru +3 (6:3). Turpinājumā komandas apmainās punkta guvumos, kas nedod iespējas spāņiem pietuvoties rezultātā, līdz ar to pēc 10 endiem Latvija svin uzvaru ar 8:5.

Latvijas vīriešu izlases trenera Roberta Krusta komentārs par spēli ar Spāniju:
“Spēle, kā jau gaidījām, izvērtās saspringta, ar daudz akmeņiem spēlē. Uz iepriekš novērotajām spāņu spēlētāju pāris vājajām vietām “uzspiest” īsti neizdevās, jo paši arī kļūdījāmies. Tomēr divos endos izdevās izmantot spāņu kļūdas un panākt izšķirošo pārsvaru. Galotnē nācās nedaudz panervozēt, taču viss beidzās veiksmīgi.”

Vīriešu izlase otro reizi šajā dienā kāpa uz ledus, lai sacenstos ar mājinieci Igauniju. Spēle iesākās pozitīvi, nozogot divus punktu pirmajā endā. Toties turpinājumā igauņiem izdevās seši bezatbildes endi, piecus no tiem nozogot, kas viņus izvirzīja vadībā ar 7:2. Beidzot astotajā endā Latvijas izlasei izdodas ar savu pēdējo akmeni izcīnīt divus punktus un samazinās starpību līdz -3 (4:7). Tomēr Igaunija ir neapturama, jo, paņemot vēl divus punktus devītajā endā, viņi izcīna uzvaru ar 9:4.

Latvijas vīriešu izlases trenera Roberta Krusta komentārs par spēli ar Igauniju:
“Pirmais ends bija labs, taču pāris kļūdas otrā un trešā enda beigās neļāva palielināt pārsvaru. Turpinājumā igauņu izpildījums bija krietni labāks par mūsējo. Neko darīt, gatavosimies nākamām spēlēm, jo nekas vēl nav zaudēts.”

Latvijas sieviešu kērlinga izlasei šodien viena spēle. Pretiniekos Vācija, kura pārsteidz, jo ar četrām uzvarām un vienu zaudējumu atrodas kopvērtējuma otrajā vietā. Spēles sākums ļoti līdzīgs, jo netiek atdota iniciatīva vācietēm. Pat piektajā endā izdodas nozagt punktu, kas, ejot pārtraukumā, izvirza mūsu izlasi vadībā ar 4:2. Diemžēl pēc pārtraukuma spēle mūsu spēlētājām nevedās, jo pretinieces ne tikai izlīdzina rezultātu, bet septītajā endā nozog četrus punktus, pārņemot vadību ar 8:4. Latvijas izlase astotajā endā paņem tikai punktu (5:8), kas samazina izredzes atspēlēties. Punktu šai spēlei pieliek Vācijas divi punkti devītajā endā un spēle noslēdzas ar 10:5 Vācijas izlases labā.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā sāk izkristalizēties līderi. A divīzijas sieviešu komandu konkurencē dominē Šveice, bet vīriešu konkurencē Zviedrija, kura jau nodrošinājusi sev vietu cīņā par medaļām. Savukārt B divīzijā sieviešu konkurencē tabulas galvgalī Norvēģija un Turcija, savukārt vīriešu apakšgrupu līderos Čehija un Anglija. Tagad katrai spēlei arvien lielāka nozīme, lai cīnītos par iespēju tikt izslēgšanas kārtā.

Rīt, 21.novembrī Latvijas sieviešu izlasei priekšā divas spēles. No rīta plkst. 09:00 pretim bez zaudējumiem spēlējošā Šveice, bet vakarā plkst. 19:00 viņas dosies cīņā ar Čehijas izlasi. Latvijas vīriešu izlase rīt vienīgo spēli plkst. 12:00 aizvadīs pret Franciju.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne (skips), Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone, Tīna Siliņa, treneris Kārlis Smilga.
Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Ritvars Gulbis (skips), Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Mikus Briežkalns, Kristaps Vilks, treneris Roberts Krusts.


Latvijas sieviešu izlases spēles:
Z 8:11 - Somija
U 8:6 - Dānija
Z 7:8 - Krievija
Z 4:7 - Zviedrija
U 9:7 - Skotija
Z 5:10 - Vācija
21.11. 09:00 - Šveice
21.11. 19:00 - Čehija
22.11. 14:00 - Itālija

Latvijas vīriešu izlases spēles:
Z 2:7 - Čehija
U 10:3 - Ungārija
U 8:4 - Turcija
U 8:5 - Spānija
Z 4:9 - Igaunija
21.11. 12:00 - Francija
22.11. 14:00 - Slovākija

Kopvērtējums sieviešu konkurencē A divīzijā:

Vieta

Valsts

Spēles

Uzvaras

Zaudējumi

1.

Šveice

6

6

0

2.

Vācija

6

5

1

3.

Zviedrija

6

4

2

4.

Krievija

6

3

3

4.

Skotija

6

3

3

6.

Čehija

6

2

4

6.

Dānija

6

2

4

6.

Somija

6

2

4

6.

Latvija

6

2

4

10.

Itālija

6

1

5



Kopvērtējums vīriešu konkurencē B divīzijas A apakšgrupā:

Vieta

Valsts

Spēles

Uzvaras

Zaudējumi

1.

Čehija

4

4

0

2.

Spānija

5

4

1

3.

Igaunija

5

3

2

3.

Latvija

5

3

2

5.

Ungārija

4

2

2

6.

Turcija

4

1

3

7.

Slovākija

5

1

4

8.

Francija

4

0

4