Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Andris Vaņins: "Mēs esam labāki par Andoru"

© scanpix.ee

Latvijas futbola izlasei UEFA Nāciju līga ir noslēgusies ar bezvārtu neizšķirtu pret Andoru un trešo vietu apakšgrupā. Pēc vakardienas spēles savos komentāros par neapmierinošo mača rezultātu un izlases kopējo attīstību šoruden ar LFF preses dienestu dalījās Andris Vaņins un Kaspars Dubra.

Vaņinam tika vaicāts, vai ir pareizi saukt Latvijas izlasi par viena līmeņa komandu ar Andoru, kam pieredzējušais Latvijas vārtsargs nepiekrita. „Domāju, ka katra spēle jāvērtē atsevišķi. Šodien mēs pusotru puslaiku spēlējām mazākumā, otrajā puslaikā bija divi labi momenti, kad varējām gūt vārtus. Kopumā mēs neesam vienā līmenī ar viņiem, mēs esam stiprāki, un spēle to parādīja. Mēs kontrolējām spēli, veidojām momentus, bet nu tā gadās, ka bumba neiet vārtos. Daudz kas nesanāk, daudz kļūdu, un rezultātā 0:0,” sarūgtināti sacīja Vaņins.

„Noraidījums, protams, bija liels mīnuss, un Šabala ir viens no izlases līderiem, kurš bieži gūst vārtus,” vērtēja Latvijas izlases kapteinis. „Bija grūti spēlēt ar vienu uzbrucēju, bet puiši centās kaut ko priekšā izveidot.”

To, ko galvenais treneris teica ģērbtuvē savā noslēdzošajā runā, Vaņins neatklāja, norādot, ka tas lai arī paliek ģērbtuvē, bet par ciklu kopumā Latvijas vārtsargs norādīja, ka „tas nebija pats labākais”. „Neizcīnījām nevienu uzvaru, taču bijām tuvu tam, arī pret Kazahstānu gan mājās un izbraukumā, arī pret Andoru. Kaut kur pietrūka veiksmes. Kā izlase esam progresējuši, esam spēruši lielu soli uz priekšu, tagad spēlējam daudz labāk, mēs kontrolēja spēli un cenšamies kaut ko izveidot uzbrukumā, nevis tikai atsisties. Sākam veidot kombinācijas jau no aizsargiem. Jā, rezultātu nav, bet kā komanda mēs progresējam.”

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra atzina, ka tieši šāda spēle Andoras izpildījumā arī gaidīta un Šabalas sarkanā kartīte bijis tam labs apliecinājums: „Rezultāts ir slikts. Īpaši slikts bija pirmais puslaiks. Ja otrajā puslaikā vēl kaut kas sanāca, tad pirmajā puslaikā mums neizdevās spēle. Kopējais ieskats Nāciju līgā nav patīkams, bet nedaudz tomēr attīstām savu spēli, cenšamies spēlēt uzbrukumā, pieturēt bumbu un veidot savus momentus. Pagaidām gūt vārtus nesanāk, un vienīgais pluss, ka izdevās pašiem neielaist.”

Dubra izteicās, ka treneris Pātelainens norādījis, ka pret šādām komandām jāspēlē asāk un agresīvāk: „Daudz vārtu gūšanas momentu mums nebija, bet pret šādām komandām jāgūst ātri vārti. Pēc tam spēlējām mazākumā un parādījām vismaz kaut kādu raksturu, paši neielaižot vārtus. Skaidrs, ka tagad cilvēki teiks, ka pret Andoru jāspēlē arī desmit vīru sastāvā.”

Dubra norādīja, ka nevēlas komentēt tiesneša rīcību, piešķirot Šabala noraidījumu: „Labi, ka parādījām raksturu, iestājāmies cits par citu, cīnījāmies divcīņās, vienīgais, kas nesanāca, bija iesist vārtus. Galvenais, ka parādījām kaut kādu raksturu, domāju, ka tā bija vienīgā pozitīvā lieta šajā spēlē.”

Latvijas izlases noskaņojumu negatīvi iespaidoja zaudējums Gruzijā, kur vienīgie vārti tika ielaisti pēc 11 metru sitiena, norādīja Dubra, izsakoties, ka tajā situācijā pendeli varēja arī nepiešķirt. „Kopumā par ciklu - divas spēles pret Andoru būtu jāuzvar, ar kazahiem mēs vairāk vai mazāk tomēr esam vienā līmenī, bet Gruzija ir pārāki par mums, to varēja redzēt gan spēles ziņā, gan komandas sastāvā. Tagad priekšā EČ atlase, un mēģināsim iedot līdzjutējiem kādas pozitīvas emocijas.”