Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Strēlnieks atgriežas ar zaudējumu, latviešu duelī pārāks Bertāns

© euroleage.net

Ar spēli starp Žani Peineru (“Darussafaka”) un Dairi Bertānu (“AX Armani”) šovakar sākās Eirolīgas septītā spēļu kārta. Pateicoties Bertāna spēles izskaņā realizētajam tālmetienam “AX Armani” izcīnīja uzvaru, bet Jāņa Strēlnieka atgriešanā mačā “Olympiacos” savā laukumā tika zaudēts Stambulas “Fenerbahce”.

Darussafaka” un “AX Armani” 92:98. Mača iesākums latviešiem ļoti daudzsološs. Stambulas komandas starta pieciniekā iekļauts Žanis Peiners, bet Milānas komandā - Dairis Bertāns. Iesākums viennozīmīgi pagāja Bertāna zīmē, kurš pirmo pusotra minūšu laikā realizēja divus tālmetienus un … apklusa uz ilgāku laiku. Tiesa, tas gan neozīmē, ka Milānas komandā trūktu tālmetēju. Pēc trīs spēļu izlaišanas laukumā atgriezies tiešais Daira konkurents uz konkrēto pozīciju Ņedovičs un viņš nekautrējās uzbrukt pie pirmās iespējas. Meta, meta un sameta četrus trejačus pēc kārtas… Tomēr Ņedoviča atgriešanās vismaz šajā mačā neietekmēja Bertāna spēles laiku.

Mača ievadā realizēji divus ātrus trejačus, līdz nākamajam precīzajam metienam bija jāgaida krietns laiks. Otrajā ceturtdaļā vispār metienu nebija, trešās ievadā Dairis bija spiests mest pēdējo sekunžu metienu (neprecīzs), taču maķenīt vēlāk tomēr realizēja arī trešo trejaci. Žanim viss bija pretēji. Pirmajā ceturtdaļā nospēlējis nedaudz vairāk par piecām minūtēm, ātri vien tika nomainīts. Atgriezies laukumā otrajā ceturtdaļā, Žanis pamazām ieskrējās un krāja vienu punktu pēc otra un sakrāja pat desmit punktus. Diemžēl divus nezināmu iemeslu dēļ pieskaitīja komandas biedram tādejādi Žanim nozogot divus punktus…

Pēdējā ceturtdaļā abi latvieši laukumā tika uz pavisam īsu brīdi. Peiners laikumā parādījās ceturtās minūtes sākumā. Ātri vien kļūdījās un tūlīt pat devās uz rezervistu soliņu. Savukārt Bertāns laukumā tika palaists mača izskaņā uz pusotra minūti. Brīdī, kad Milāna bija vadībā tikai ar 88:87 un jāspēlē vēl bija nedaudz vairāk par divām minūtēm. Bertāns vispirms nopelnīja uzbrukuma piezīmi, bet nākamajā realizēja savu ceturto tālmetienu panākot 91:87. Tas arī viss - Bertāns uzreiz tiek nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

Žanim Peineram 19:54 minūtes spēles laiks, 10 punkti (3p metieni - 1/1, 2p metieni - 1/3, soda metieni - 5/7), divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, 3 piezīmes, 5 izprovocēti pārkāpumi un +8 lietderība. Dairim Bertānam 19:17 minūtes, 12 punkti (3p metieni - 4/4, 2p metieni - 0/2), viena atlēkušā bumbas, pārķerta piespēle, kļūda, 3 piezīmes un +7 lietderība.

Olympiacos” un “Fenerbahce” 72:73. Pa dienu no Pirejām pienāca ziņa, ka “Olympiacos” galvenais treneris Deivids Blats ļoti cerot, ka beidzot varēs spēlēt Jānis Strēlnieks, kurš esot ļoti pietrūcis iepriekšējā mačā. Blats neko konkrētu nepateica, taču aizpildot mača tehnisko protokolu, tajā tika ierakstīts arī Strēlnieks. Tātad - spēlēs. Ne sākuma sastāvā, kā Latvijā gribētos. Bez latviešiem starta pieciniekā tomēr neiztika - Jānis Timma jau vairākkārt šajā sezonā ir iesācis spēli. Atceroties iepriekšējo maču, tika gaidīts, ka arī pret “Fenerbahce” viņš pašā sākumā salādēs vairākus trejačus, taču nekā. Bija divi metieni, taču abi neprecīzi… Strēlnieka atgriešanās notika tieši ceturtdaļas viducī. Abi latvieši pirmajā puslaikā izdarīja pa diviem neprecīziem metieniem un tas arī viss.

Timmas atgriešanās spēlēs bija pavisam īsa - trešās ceturtdaļas izskaņā uz nepilnām divām minūtēm. To laikā paspēja aizmest garām trešo trejaci, netrāpīt no groza apakšas un viņam spēle bija beigusies. Timma no soliņa tika piecelts arī pēdējā minūtē, lai pastrādātu aizsardzībā. Tobrīd rezultāts bija 72:73. Aizsardzība tika noturēta, taču atlikušajās sekundēs mājiniekiem neizdevās gūt uzvaras grozu… Toties otrs Jānis arī otrajā puslaikā tika pie savām minūtēm, kuras bija maķenīt lietderīgākas. Jānis trāpīja vienu tālu divus punktus vērtu metienu, izcīnīja atlēkušo bumbu un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Kopumā viņam 16:52 minūtes, kamēr Timmam 7:29.