Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Timma met Atēnās, vienīgā uzvara Šmitam

© scanpix.ee

Eirolīgas sestajā spēļu kārtā joprojām latviešu sekstets nebija pilnā sastāvā. Ja apritē atgriezās Rolands Šmits, tad Jānis Strēlnieks joprojām nav sadziedējis savainojumu un maču pret “Panathinaikos” vēroja no komandas soliņa. Toties otrs Jānis, Timma, Atēnās sarīkoja kārtīgu tālmetienu kanonādi realizējot 5 no 6 trejačiem, taču uzvarai ar to bija par maz.

Panathinaikos” un “Olympiacos” 93:80. Noteikti kārtas centrālā spēle. Diemžēl ne ar pilnu latviešu sastāvu. Jau ilgāku laiku “Olympiacos” iztiek bez Jāņa Strēlnieka, bet Jānis Timma atkal “uzdienējās” līdz vietai starta pieciniekā un nepievīla. Pirmajā ceturtdaļā Timma laukumā bija turpat astoņas minūtes un to laikā realizēja abus tālmetienus un izdarīja izcilu rezultatīvu piespēli. Timma karsts bija arī otrajā ceturtdaļā, kad realizēja vēl divus trīspunktniekus plus vēl iemeta divus soda metienus un jau pirmajā puslaikā guva 14 punktus. Būtu par vienu vairāk, ja realizētu soda metienu par tehnisko piezīmi… Starp citu, iepriekšējās piecās spēlēs Timma bija guvis 15 punktus.

Lielajā pārtraukumā Timmas roka nav atdzisusi un trešās ceturtdaļas ievadā ir arī piektais (no pieciem) tālmetiens. Tāpat Jānim otro reizi tiek uzticēts izpildīt soda metienu par tehnisko piezīmi un otro reizi tas ir neprecīs. Vairāk iespēju šajā ceturtdaļā Jānim nebija un iemesls ir ļoti vienkāršs - visa komanda buksēja un lielākais buksētājs bija neviens cits, kā Spanulis. Tieši trešajā ceturtdaļā “Panathinaikos” ieslēdza pavisam citus ātrumus un vienubrīd sasniedza pat 10 punktu pārsvaru.

Pēdējā ceturtdaļā Timma pie pirmā metiena tika vien mača izskaņā, kad lielā mērā spēles uzvarētājs jau bija zināms. Kopsavilkums par Timmas spēli: 29:42 minūtes, 17 punkti, 2 atlēkušās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, viena kļūda, 3 piezīmes un +18 lietderība.

Bayern” un “Darussafaka” 116:70. Pamazām iezīmējas tās komandas, kuras šajā sezonā būs donori citām komandām un kuras uz neko dižu necer. Viena no šādām komandām ir Stambulas “Darussafaka” ar tajā spēlējošo Žani Peineru. “Darussafaka” jau kopš pirmās spēles īpaši nebija uztraukusies par savu aizsardzību un vēl mazāk tā komandai rūpēja Minhenē. Zaudēti 116 punkti ir bez liekiem komentāriem. “Bayern” kļuva tikai par sesto komandu līgas vēsturē, kura vienā mačā guvusi vismaz 116 punktus, bet pēdējā reize, kad notikka kas līdzīgs, bija 2007. gada 21. novembrī, kad “Panathinaikos” Francijas “Chorale Roanne” grozā sameta 123 punktus.

Uz šī skumjā fona nekas dižs arī Peinera izpildījumā. 19:49 minūšu laikā septiņi punkti, četras atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle un +9 lietderības koeficients.

AX Armani” un CSKA 85:90. Visu cieņu vienai no visneorganizētākajai līgas komandām, ka līdz pat 38 minūtes izskaņai spēja turēt līdzi Maskavas komandai. Sākoties pēdējām divām minūtēm, rezultāts bija 80:80. Vēl trešajā ceturtdaļā Milāna atradās vadībā pat ar desmit punktu pārsvaru, taču jaudas un individuālās meistarības ir par maz, lai pret CSKA vienlīdz augstā līmenī aizvadītu 40, nevis 38 minūtes.

Toties Dairim Bertānam ja ne perfekts, tad ļoti solīds sniegums. Spēles laiks vien ir kā vērts (31:23 minūtes). Gūti 12 punkti (realizēti 3 no 3 tālmetieniem), izcīnītas divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas pārķertas piespēles, nevienas kļūdas un +13 lietderība.

Herbalife” un “Anadolu Efes” 90:94. Spēle, kura būtu jāieliek ikvienas basketbola skolas mācību filmu klasikas plauktiņā. Šī bija spēle, kuras galvenais vadmotīvs bija - kā zaudēt spēli. Vēl četras minūtes pirms mača beigām “Herbalife” bija vadībā ar 88:79 un katrs var izrēķināt, cik punktu mājiniemi guva šajās četrās minūtēs. Kanāriju komandā ir tāds spēlētājs, kā Hanna, kurš šajās minūtēs paspēja izdarīt visu, lai komanda zaudētu. Būtībā viņš vienatnē vēlējās pabeigt šo spēli un tas viņam izdevās par visiem 100%. Protams, ar lielu mīnusa zīmi.

Anžejam Pasečņikam atkal bija vieta starta pieciniekā un laukumā pavadot 20:15 minūtes, tika gūti 10 punkti, izcīnīta viena atlēkušā bumbā, nopelnītas četras piezīmes un izdarītas 3 kļūdas. Lietderība - +7.

Khimki” un “Barcelona” 80:87. Kaut kas neticams - Rolands Šmits atkal ir “Barcelona” sastāvā un ne tikai bija iekļauts komandas pieteikumā, bet pat tika arī pie spēlēšanas. Arī spēles laiks itin pieklājīgs - 12:26 minūtes. Rolands pie punktiem gan netika (neprecīzi abi metieni), taču izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, viena rezultatīva piespēle, divas pārķertas bumbas un +2 lietderības koeficients.