Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeri izsaka prognozes: vai Briedis uzvarēs?

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pirmā Pasaules boksa Supersērija pirmā smagā svara kategorijā izrādījās tik veiksmīga, ka turnīra organizatori daudz negaidīja un iekļāva šo svara kategoriju arī otrajā sezonā. Otro uzaicinājumu uz Supersēriju saņēma arī Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis, kurš šīs sezonas bokseru astotniekā ir pārliecinošs favorīts, norāda sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri. Briedis svētdien no agra rīta (pēc Latvijas laika) cīnīsies ar Vācijas armēni Noelu Gevoru, un par cīņas ticamāko iznākumu bukmeikeri uzskata Brieža uzvaru ar nokautu.

Šīs sezonas dalībnieku astotniekā sporta totalizatora bukmeikeri īpaši izceļ tieši Briedi. Pagaidām gan nav skaidrības, vai Supersērijā tiks noskaidrots arī šīs svara kategorijas universālais čempions, jo visas četras čempiona jostas joprojām ir Usika īpašumā, un Usika pašam sestdienas vakarā paredzēta plaša mēroga cīņa pret britu Toniju Beljū. Pēc tās, visticamāk, Usiks atteiksies no šīs svara kategorijas jostām.

Par sīvāko Brieža konkurentu bukmeikeri savās boksa prognozēs norāda kubieti Junieru Dortikosu, kurš iepriekšējā sezonā arī tika līdz pusfinālam un sava iespaidīgā sitienu spēka dēļ izpelnījies iesauku „Nokautu doktors”. Viņa triumfa koeficients ir 3.25. Nevienam citam Supersērijas bokserim tas nav mazāks par 8.00, taču tik augsts koeficients nenozīmē, ka polis Kšištofs Glovackis un amerikānis Endrjū Tabiti nebūs ļoti bīstami pretinieki jebkuram.

Gevors ir sešus gadus jaunāks nekā Briedis un tāpat kā Briedis savā profesionālajā karjerā piedzīvojis tikai vienu zaudējumu. Gevora izredzes Supersērijā bukmeikeri novērtējuši viszemāk visu dalībnieku vidū, taču tam arī ir loģisks iemesls - nevienam citam bokserim pirmajā kārtā nebūs jāspēkojas ar Briedi.

Bukmeikeru vērtējumā koeficients uz Brieža uzvaru ir teju minimāls (1.06). Gevors vēl ne reizi savā karjerā nav ticis nokautēts, taču tiek paredzēts, ka Latvijas bokserim to izdosies paveikt. Tieši šāda iespēja tiek uzskatīta par cīņas ticamāko iznākumu, novērtējot to ar koeficientu 1.50, kamēr Brieža uzvara pēc punktiem pēc 12 raundu ilgas cīņas saņēmusi koeficientu 2.88.

Šeit gan vērts atminēties, ka Briedis ar nokautu nav izcēlies jau četrās cīņās pēc kārtas. Trīs no tām bija pret ļoti augsta līmeņa pretiniekiem, bet vasarā neizdevās nokautā nosūtīt arī mazpazīstamo francūzi Brendonu Delorjē. Attiecīgi arī šoreiz tiek saglabāta piesardzība, ka Briedim cīņā būs nepieciešami visi 12 raundi. Bukmeikeri vērtē, ka cīņas aizvadīšana pilnā garumā ir ar apmēram 33% iespējamību.

Vai Gevoram ir pa spēkam sarūpēt sensāciju un sarūgtināt latviešu līdzjutējus, kuri svētdienas naktī dosies pie televizoru ekrāniem? Uz viņa uzvaru norādīts koeficients 9.00, turklāt interesanti, ka bukmeikeri par ticamāku iespēju uzskata, ka Gevors būs pārāks pēc tiesnešu lēmuma, nevis ar nokautu (koeficienti attiecīgi 15.00 un 19.00), kas parasti tiek norādīts kā nosacīto pastarīšu labākā iespēja uzvarēt, proti, ar pāris laimīgiem sitieniem pārsteigt pretinieku.