Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Valkas mērs piedalījies Latvijas senioru čempionātā badmintonā

© Publicitātes foto

3.novembrī Valkā notika Latvijas senioru čempionāts, kurā piedalījās 60 badmintona spēlētāji no Liepājas, Aucas, Bēnes, Jelgavas, Ozolniekiem, Baložiem, Valmieras, Cēsīm, Vijciema, Siguldas, Valkas un Rīgas. Tika izcīnīti 17 medaļu komplekti 5 vecuma grupās no 35+ līdz 55+.

Latvijas senioru čempionātā vīriešu dubultspēļu 45+ grupā piedalījās pāris Vents Armands Krauklis & Kristians Rozenvalds. Valkas mērs kopā ar Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretāru Latvijas senioru čempionātā nospēlēja vienu pilnvērtīgu spēli pret Vijciema vīriešu pāri Andrejs Kamoliņš & Jānis Ozoliņš. Vijciemieši uzvarēja divos setos: 21-13 un 21-11.

Šī spēle, protams, bija vairāk simboliska, taču tas, ka pilsētas mērs kā dalībnieks piedalījās Latvijas senioru čempionātā, bija ļoti zīmīgs solis. Tas iedrošina sportot arī citus Valkas iedzīvotājus, kā arī motivēja daudzos badmintonistus no Valkas novada, kuri veiksmīgi piedalījās šajā Latvijas čempionātā, stāsta Kristians Rozenvalds.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis neslēpa, ka pēdējos trīs gadus badmintonu aktīvi nav spēlējis, taču senāk viņš ir piedalījies Valkas badmintona kluba treniņos un badmintona turnīros. Iepriekš Valkas mērs aktīvi spēlējis arī florbolu, taču tagad sportisko formu uztur ar nūjošanu.

Kristians Rozenvalds atzīmē, ka Valka šobrīd ir kļuvusi par vienu no Latvijas badmintona centriem. Te regulāri notiek treniņi bērniem un pieaugušiem. Valkā pēdējo gadu laikā ir notikuši Latvijas nozīmīgākie turnīri - Latvijas čempionāts pieaugušajiem 2016.gadā, Latvijas čempionāts jauniešiem 2016.gadā, bet tagad arī Latvijas čempionāts senioriem. Tāpat Valkā katru gadu augustā notiek Valkas starptautiskais dubultspēļu turnīrs, kurā tradicionāli piedalās labākie spēlētāji arī no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un citām valstīm, precizē Kristians Rozenvalds.

No badmintona attīstības viedokļa Valka atrodas ļoti izdevīgā vietā. Valkas spēlētāji ir vienlīdz savējie gan Latvijā, gan arī Igaunijā, kur badmintona attīstības līmeni ir daudz augstāks nekā Latvijā. Spēlētājiem no Igaunijas vairākkārt ir izdevies kvalificēties uz Olimpiskajām spēlēm, kamēr Latvijas badmintona spēlētājiem tas vēl ne reizi nav izdevies, stāsta Kristians Rozenvalds.