Bertāns rezultatīvākais, Pasečņiks godam, pārējie pieticīgi

© euroleague.net

Eirolīgas ceturtajā spēļu kārtā no latviešiem visaugstākās uzslavas nopelnījis Milānā spēlējošais Dairis Bertāns, kurš izmantojot komandas biedra savainojumu, lieliski aizvadīja maču pret “Khimki” un ar 16 punktiem bija komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs. Godam savu maču aizvadīja arī Anžejs Pasečņiks, taču pārējiem latviešiem sniegums bija pieticīgs un loģiski, ka starp mūsējiem kārtas vērtīgākais ir Bertāns.

AX Armani” un “Khimki” - 81:80

Jau pirms spēles sākuma bija nojaušams, ka Dairim Bertānam būs iespēja apliecināt savu lietderību komandā, jo kļuva zināms, ka nespēlēs tiešākais konkurents uz viņa pozīciju laukumā Ņedovičs. Bertāns tiek iekļauts starta pieciniekā un tieši viņš ar caurgājienu nopelna tiesības uz diviem soda metieniem un abus arī realizē. Pirmajā ceturtdaļā tas bija arī viss, ko latvietis iespēja.

Maķenīt veiksmīgāka (punktu izteiksmē) bija otrā ceturtdaļa, kad tika realizēts tālmetiens, taču pamatīgs solo koncerts no rūjienieša tika sagaidīts trešajā ceturtdaļā. Pirmie trīs tālmetieni un visi trīs ir precīzi! Kas ir pats interesantākais, ka divus no trejačiem Bertāns iemeta pēc Džeimsa piespēlēm, kas itin nemaz nav raksturīgi šim spēlētājam. Tuvāk ceturtdaļas izskaņai Dairis pievienoja vēl divus punktus un lielā mērā pateicoties tieši viņa rezultativitātei, Milānas komanda trešajā ceturtdaļā atguva vadību un sagaidot pēdējo ceturtdaļu, Dairis ar 16 punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Pēdējā ceturtdaļā Bertānam piezīmju dēļ bija limitēts spēles laiks, taču viņš atgriezās laukumā uz pēdējām piecām minūtēm, kad “AX Armani” bija jādomā par atspēlēšanos (69:70). Šajā laikā Bertānam bija vairākas iespējas papildināt savu punktu krājumā. Viena uzbrukuma laikā pat divreiz tika pie brīviem tālmetieniem, bet abi neprecīzi. Maķenīt vēlāk vēl viens pavisam brīvs trejacis un arī tas ir neprecīzs. Pa vidu starp šiem metieniem Dairis paspēj aizsardzībā “nozagt” bumbu un palīdz ievadīt ātro un rezultatīvo uzbrukumu.

Kopumā Bertāns laukumā bija 26:27 minūtes, bez 16 punktiem izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja rezultatīvu piespēli, pārķēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja +12 lietderības koeficientu.

Sezonas pirmajos trīs mačos Bertāns bija guvis tikai 11 punktus, bet te vienā spēlē 16!

Olympiacos” un “Maccabi” - 88:80

Labā ziņa pirms spēles bija tā, ka pēc vienas spēles izlaišanas “Olympiacos” sastāvā ir atgriezies Jānis Strēlnieks. Ne tik labā - starta pieciniekā nebija Jānis Timma. Vēl viena ne pārāk tīkama ziņa - abi latvieši laukumā bija pieticīgu spēles laiku. Strēlnieks tikai 4:37 minūtes, kuru laikā izdarīja divus nesekmīgus metienus, izdarīja rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu.

Timma spēlēja maķenīt ilgāk - 8:12 minūtes. Kad viņš realizēja savu vienīgo metienu (trīspunktnieks), šķita, ka grozam gals būs vaļā, taču nekā. Vēl Jānim rezultatīva piespēle…

Darussafaka” un “Barcelona” - 71:79

Teju katrā spēļu kārtā patrāpās pa kādai spēlei, kurai vajadzēja kļūt par divu latviešu pārstāvēto komandu dueli. Teorētiski arī šai spēlei tādai bija jābūt, taču Barselonas komandā Rolands Šmits jau trešo spēli pēc kārtas sēž uz rezervistu soliņa un netiek pie spēlēšanas. Nekas cits neatlika, kā sekot līdzi Žanim Peineram, kurš maču iesāka starta pieciniekā. Diemžēl pirmajā puslaikā Peiners atzīmējās tikai ar negatīvām darbībām. Laukumā pabijis 5:23 minūtes, Žanis izdarīja trīs kļūdas, nopelnīja tikpat piezīmju (ieskaitot nesportisko), lietderības koeficients tobrīd bija -5, bet vienīgā pozitīvā darbība bija rezultatīva piespēle. Otrajā puslaikā Peiners laukumā tā arī neizgāja.

Herbalife” un CSKA - 91:106

Anžejs Pasečņiks spēli iesāka starta sastāvā un pirmajā puslaikā laukumā pavadīja 11:27 minūtes, kuru laikā guva divus punktus (slam dunk) un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Statistiski izskatās ļoti pieticīgi, taču daudz iespēju izvērsties latviešu centram nemaz nebija, jo punktus krāja pārsvarā ārējās līnijas spēlētāji un mests tika ar ļoti augstu precizitāti. “Herbalife” pirmajā puslaikā no trīspunktu līnijas meta tuvu pie 70%, bet pustālie metieni krita ar 60% precizitāti. Puslaika rezultāts izsaka visu, kāda bija spēles maniere - 55:52 laukuma saimnieku labā.

Trešajā ceturtdaļā Anžejam vien pāris minūtes, taču to laikā realizēja abus soda metienus un izcīnīja vēl vienu atlēkušo bumbu, taču pēdējo ceturtdaļu viņš iesāka ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem - ar danku un pustālu metienu! Kad mača liktenis jau bija izlemts, Anžejs laukumā tika arī uz pēdējām pusotra minūtēm.

Kopsavilkums par Pasečņika sniegumu: 20:08 minūtes, 9 punkti (2p ¾, 1p 3/4), 3 atlēkušās bumbas, 1 pārķertā bumba, 1 kļūda, 0 piezīmes, 4 izprovocētas piezīmes.

Svarīgākais