Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Bertāns pārsteidz Timmu, Pasečniks - vērtīgākais

© euroleague.net

Eirolīgas trešajā spēļu kārtā interesantākajam duelim bija jābūt Pirejās starp vietējo “Oiympiacos” un Milānas “AX Armani” jeb Jāņi Strēlnieks un Timma pret Dairi Bertānu. No gaidītā nebija nekā – Milāna izcīnīja negaidīti pārliecinošu uzvaru, abās komandās spēlējošie latvieši ne ar ko dižu neizcēlās, bet no mūsējiem aizvadītās kārtas vērtīgākā spēlētāja gods tiek Anžejam Pasečnikam.

CSKA (Krievija) un “Darussafaka” (Turcija) 79:75

Teorētiski šajā spēlē nevajadzēja būt ne mazākai intrigai - Maskavas klubam bija jāuzvar vienos vārtos, taču viss sanāca krietni savādāk. Pirmā puslaika izskaņā viesi panāca pat deviņu punktu pārsvaru (36:27) un to izdarīja neviens cits, kā Žanis Peiners un tieši latviešu basketbolists bija tas, kurš puslaiku pabeidza ar rezultatīvu metienu. Visā puslaikā Peineram jau septiņi punkti… Daudz vairāk Peiners neko arī neizdarīja un nebija jau kad, jo visā mačā viņam tikai 15:32 minūšu spēles laiks, kas ir uz pusi mazāks kā iepriekšējā spēlē pret “Budučnost”. Sev atvēlētajā laikā Žanis paspēja gūt 9 punktus, pārķert vienu piespēli un pieļaut divas kļūdas...

Panathinaikos” (Grieķija) un “Herbalife” (Spānija) 102:87

Arī šajā spēlē visam bija jānotiek vienos vārtos un tā arī notika. Pēc uzvaras savā laukumā pār “Barcelona”, Kanāriju salu komandai acīmredzami pietrūka emociju trīs dienu laikā aizvadīt divas vienlīdz labas spēles. Šajā situācijā sevi itin labi apliecināja Anžejs Pasečniks, kura spēles laiks gan nebija pats lielākais (17:12 minūtes, kas ir lielākais šajā sezonā), taču pienesums komandas labā bija itin taustāms - 9 punkti, trīs atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, tikai viena personīgā piezīme, kā arī labākā spēlētāja gods “Herbalife” sastāvā. Viņa lietderības koeficients bija 14… Cerams, ka nespēlēšana izlasē Anžejam būs nākusi par labu kluba kontekstā.

Barcelona” (Spānija) un “Bayern” (Vācija) 83:73

Jau otro spēli pēc kārtas rezervē tiek atstāts Rolands Šmits. Viņš un Artjoms Pustovojs (arī jaunpienācējs) ir vienīgie, kuri netika pie spēlēšanas.

Olympiacos” (Grieķija) un “AX Armani” (Itālija) 75:99

Pirmais šās sezonas reālais divu latviešu pārstāvēto komandu duelis, taču nepilnvērtīgs, jo iepriekšējā mačā gūtā muskuļa sasituma dēļ šajā spēlē nevarēja piedalīties Jānis Strēlnieks… Neskatoties uz iepriekšējo neveiksmīgo spēli, Timma arī šajā mačā maču iesāk sākuma pieciniekā un iesāk ļoti aktīvi. Pirmie divi uzbrukumi tiek veidoti caur viņu un abi beidzas ar vienādu iznākumu - Timma no groza apakšas aizmet garām, taču atlēkušās bumbas tiek Milutinovam un četri punkti. Maķenīt pēcāk Timmam vēl viena aktivitāte pie Milānas groza un šoreiz pats gūst pirmos punktus spēlē.

Laukuma otrajā pusē Dairis Bertāns pie spēlēšanas tiek jau septītajā minūtē un jau pirmajā uzbrukumā tiek līdz diviem soda metieniem (precīzi). Starp citu, tieši pēc Bertāna parādīšanās laukumā “AX Armani” atspēlēja nelielu deficītu un paši izvirzījās vadībā. Arī otrās ceturtdaļas ievadā Bertāns vēl bija laukumā un realizēja savu tā brīža vienīgo metienu - tālmetienu. Otrajā ceturtdaļā pie spēlēšanas tika arī Timma, taču tikai uz pēdējo pusotra minūti, kuru laikā neko lādzīgu neizdarīja.

Otrais puslaiks atkal sākas ar Timmu starta pieciniekā un šoreiz rēzeknietis laukumā ir jau septiņas minūtes un ir salīdzinoši aktīvāks. Atgriešanās laukumā tika atzīmēta ar efektīgu rezultatīvu piespēli, ar garām aizmestu tālmetienu, ar pārtvertu bumbu un diviem punktiem ar papildus soda metienu (garām). Kopā Timmam sakrājušās jau 14:21 minūtes. Toties Bertāns trešās ceturtdaļas notikumus vēroja no rezervistu soliņa.

Pēdējā ceturtdaļā Timma tiek piecelts kājās otrajā minūtē, lai palīdzētu glābt dzimteni. Tobrīd “Olympiacos” zaudē ar 63:76… Nepalīdzēja, ja neskaita divas kļūdas.