Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova finālā netiek, TOP'10 joprojām paliek aktuāls

© scanpix.ee

Šodien Maskavā Kremļa kausa izcīņas pusfinālā Anastasija Sevastova pusfinālā trīs setu cīņā ar 3-6, 6-3 un 3-6 piekāpās tunisieti Onsai Žabērai, taču vēl saglabā izredzes jaunajā WTA rangā iekļūt labāko desmitniekā.

Mačam bija divas pievienotās vērtības - iekļūšana finālā vēl vairāk pietuvinātu Sevastovu WTA ranga pirmajam desmitniekam un, iespējams, ka ar to arī pietiks, taču tad vēl jāgaida otra pusfināla starp Darju Kasatkinu un Johannu Kontu iznākums. Uzvara ļautu Anastasijai atkārtot pagājušā gada Aļonas Ostapenko rekordu. Proti, šis panākums Sevastovai šosezon būtu jau 43., kas ir tikpat, cik uzvaru pērn izcīnīja Ostapenko.

Anastasijai otro dienu pēc kārtas jāaizvada mačs pret tenisisti, kura turnīru iesāka ar kvalifikāciju. Vakar ceturtdaļfinālā tika pieveikta Vera Zvonarjova, kurai tas bija sestais mačs Maskavā, bet tunisietei šodien jau septītā spēle. Savukārt Sevastovai noguruma fonu varēja veidot pēdējie trīs mači, kuros vajadzēja aizvadīt visus trīs setus un katrs no tiem ilga aptuveni divarpus stundas.

1. sets. Maču ar servi sāka Žabēra un Sevastovai ātri vien divas breikbumbas, kuras netiek izmantotas. Pēc tam vēl viena, bet ceturto pārvērst uzvarētā geimā palīdz pretinieces dubultkļūda (1-0). Uzreiz neizdodas nostiprināt iegūto pārsvaru. Ar pieticīgu pirmo servi punkti tā arī netiek gūti un 1-1. Arī trešajā geimās Sevastova netiek pie punktiem. Tunisiete spēlē ļoti agresīvi un pats galvenais, precīzi ietriec bumbiņu brīvajos stūros. Arī serve ir jaudīga… Arī nākamais savas serves geims nav tik gluds, jāatspēlē breikbumba. Izdodas (2-2), taču tunisiete kļūst arvien agresīvāka… Ātrumi pieaug ar katru nākamo geimu un to regulē Žabēra. Tunisietei pārliecinošs savs geims un vēl viens breiks. Jau 2-4 un tobrīd nav pazīmju, kā Sevastovai izglābties šajā setā, kurš pēc inerces tiek pabeigts ar 3-6.

2. sets. Iepriekšējos divos mačos kritiskajos brīžos Sevastovai talkā ar padomu nāca treneris Šmits, kurš pie savas dzīvesbiedres nonāca pirms otrā seta. Sets tiek iesākts ar savu servi un ar atspēlētām breikbumbām (no 15-40), bet pats galvenais, ka Žabēra sāk arvien vairāk sist tīklā. Varbūt ir atrasts pretinieces vājais punkts piespiežot viņai vairāk uzbrukt pa centru? Arī otrajā geimā jāatspēlējas no 15-40, taču līdz breikbumbai Sevastova tomēr netiek (1-1). Trešajā geimā Žabēra neiesit vairākas bumbas, kuras bija jāiesit (sāk neveikties?) un tā ir laba zīme. Ne tikai geimu izteiksmē (2-1), bet arī spēles ritējumā. Nav vairs tunisietei tas nomācošais pārsvars, kāds bija pirmajā setā.

Ceturtajā geimā vēlreiz izdodas atsisties no 15-40 un arī šoreiz Anastasija netiek līdz breikbumbai. Pāris epizodēs Žabērai atkal paveicas… Savu servi Sevastova ilgi nebija vinnējusi tik pārliecinoši, kā tas notika nākamajā geimā. Pats galvenais, ka pēdējais punkts tika gūts skaisti apmānot pretiniecei raidot bumbu pavisam ne tur, kur Žabēra to gaidīja (3-2). Nākamajā geimā notiek kaut kas šajā mačā neredzēts - Sevastovai breiks un kāds breiks! Sausā un 4-2. Nākamajā geimā jāatspēlējas no 0-30 un tas izdodas. Abas tenisistes laiku pa laikam cenšas viena otru apspēlēt ar saīsinātajiem sitieniem par ko skatītājiem liels prieks, bet punkts geimam tiek pielikts ar divām spēcīgām servēm (5-2). Nākamajos divos geimos katra nosargā savu servi un Sevastovai vēl viens trīs setu mačs (6-3).

3.sets. Šajā sezonā Sevastovai šis ir jau 23. trīs setu mačs ar līdzšinējo bilanci 17-5. Vairāk šādu spēļu ir tikai baltkrievietei Arinai Sabaļenkai (21-8). Nez, vai tunisiete zina, ka Sevastova ir uzvarējusi 11 trīs setu mačus pēc kārtas?

Apliecinājums tam, ka briest arī 12. uzvara, ir pirmais geims, kurā Sevastovai ir trīs breikbumbas un jau pirmā tiek pārvērsta uzvarā - 1-0 ar breiku! Diemžēl neizdodas nostiprināt šo breiku ar uzvaru savas serves geimā, kurš zaudēts tikpat pārliecinoši, cik pirmais uzvarēts (1-1). Arī trešajā geimā ir breikbumba, taču tā paliek nerealizēta (1-2). Arī nākamajā geimā neiztikt bez breikbumbas. Sevastova ir priekšā ar 30-0, taču ļauj pretiniecei tikt līdz breikbumbai. Par laimi tā tiek atspēlēta un 2-2. Arī piektajā geimā breikbumba. Sākums it kā par to neliecināja, jo Žabēra itin viegli panāca sev tīkamo 30-0, taču Anastasijai izdodas pāris sekmīgas aizsardzības, tad tunisietei dubultkļūda, tad sitien tīkā un 3-2 ar breiku Sevastovas labā! Diemžēl, bet arī šo pārsvaru neizdodas nostiprināt. Savā servē tikai viens vinnēts punkts un viss sākas no jauna (3-3).

Arī nākamajā serves geimā (pirms tam Žabēra vinnēja savu geimu) Sevastova izskatās izmisusi un zaudē visu, ko vien var zaudēt (3-5), bet devītajā geimā jāservē tunisietei un viņa savu lielo iespēju neplaiž garām. Līdz ar to ir beigusies Sevastovas garā trīs setu uzvarēto maču sērija un arī Kremļa kauss ir beidzies, taču WTA ranga TOP'10 joprojām ir aktuāls. Jāgaida, kā beigsies otrais pusfināls...