Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Otrās kārtas vērtīgākais spēlētājs – Žanis Peiners

© darussafaka.com

Jaunajā Eirolīgas sezonā otrajā spēļu kārtā no sešiem latviešiem pie spēlēšanas tika pieci. Šoreiz malā palika pirmajā kārtā pieklājīgu debijas spēli aizvadījušais Rolands Šmits, bet līdzīgi kā pagājušajā nedēļā, arī otrajā spēļu kārtā vērtīgākā latviešu spēlētāju balva pienākas Žanim Peineram.

Darussafaka” (Turcija) un “Budučnost” (Melnkalne) 71:63

Statistiski viss ir skaidrs - augstākais lietderības koeficients ir Žanim Peineram - +19. Tiesa, tikpat daudz ir arī viņa komandas biedram Džeremijam Evansam, taču visos aprakstos tiek izcelts tieši latvietis un pelnīti. Savu +19 lietderību Peiners nopelnīja ar 15 punktiem (visa mača rezultatīvākais spēlētājs), ar četrām rezultatīvām piespēlēm, ar divām izcīnītām atlēkušajām bumbām, vienu pārķertu piespēli un sešiem izprovocētiem pārkāpumiem. Tā ir statstika, taču ir vēl pāris argumentu, dēļ kuriem Žanis pelnījis vērtīgākā spēlētāja godu. Tieši viņš bija tas, kurš četras minūtes pirms pamatlaika beigām ar trīspunktu gājienu atguva “Darussafaka” vadību (62:60) un tieši viņš bija tas, kurš minūti pirms mača beigām šo vadību nostiprināja līdz +4 (66:62). Tieši viņš padsmit sekundes vēlāk realizēja vienu no diviem soda metieniem saglabājot tos pašus +4 (67:63) un tieši viņa pārķertā bumba 20 sekundes pirms spēles beigām liedza pretiniekam pēdējo iespēju izglābties…

Herbalife” (Spānija) un “Barcelona” (Spānija) 87:86

Diemžēl, bet pirmais šīs sezonas divu latviešu duelis izpalika, jo Rolands Šmits tā arī palika uz “Barcelona” rezervistu soliņa un laukumā netika… Toties pie spēlēšanas tika Anžejs Pasečņiks. Ne tik daudz kā pirmajā spēlē, taču savas 12:27 minūtes viņš dabūja un savus sešus punktus arī sakrāja. Vēl arī viena izcīnītā atlēkusī bumba un viens kārtīgs bloks, kuru noteikti iekļaus spēļu apskatos. Pasečniks bija tiešs līdzdalībnieks “Herbalife” komandas vēstures veidošanā, jo komandai šī bija pirmā uzvara Eirolīgas vēsturē… Vēl 5:29 minūtes pirms pamatlaika beigām šķita, ka uzvara pienākas Barselonai (79:72), taču nākamās trīs minūtes laukuma saimnieki vinnēja ar 9:3, bet uzvaru nodrošināja Klevina Henena trīs sekundes pirms mača beigām divi relizēti soda metieni.

Baskonia” (Spānija) un “Olympiacos” (Grieķija) 80:85

Jānis Timma maču iesāka starta pieciniekā, nospēlēja 5:33 minūtes un pirmajā puslaikā vairs laukumā neparādījās. Kamēr Jānis bija laukumā, viņš tā arī netika pie bumbas. Vai nu pats nespēja atvērties, vai nu komandas biedri viņu ignorēja, taču līdzīga aina bija redzama arī pagājušajā gadā, kad Timma pārstāvēja “Baskonia”. Vienīg-ais ieraksts tehniskajā protokolā - personīgā piezīme, pēc kuras pretinieks izpildīja trīs soda metienus.

Toties Jānis Strēlnieks laukumā parādījās sestajā minūtē un jau pirmajā ceturtdaļā guva piecus punktus - divus punktus ar pustālu metienu un trīs ar soda metieniem (ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā, kad līdz beigām bija atlikušas vien trīs sekundes). Vēl divi punkti tika pievienoti otrajā ceturtdaļā…

Timma iesāka arī otro puslaiku, taču pēc piecām minūtēm atkal nosēdās uz rezervistu soliņu. Otrajā piegājienā Jānis paspēja izmest vienu neprecīzu tālmetienu, izcīnīt vienu bumbu, izdarīt rezultatīvu piespēli un tas arī viss… Savukārt otrs Jānis pie spēlēšanas tika septītajā minūtē un līdz ceturtdaļas beigām pievienoja vēl trīs punktus - divpunktnieku (panākot lielāko pārsvaru +19) un soda metienu par tehnisko piezīmi. Šī tradīcija ir saglabājusies no pagājušās sezonas, kad tehnisko piezīmju soda metienu izpilda Strēlnieks. Arī tajā brīdī, kad laukumā atrodas pats Spanulis.

Nebija ne mazāko pazīmju, ka Strēlnieks tā arī vairāk netiks piecelts no rezervistu soliņa. 12 minūšu laikā sakrātie 10 punkti pret Spaņuļa 26 minūtēs gūtajiem 11 un vēl 3 kļūdām (arī 8 rezultatīvas piespēles), šķiet, ka tas nav godīgs spēles laika sadalījums. Kāpēc malā sēdēja Timma, lieku jautājumu nebija, bet ar ko Strēlnieks nav iepaticies Blatam, zina vien pats Blats.

AX Armani” (Itālija) un “Real” (Spānija) 85:91.

Dairis Bertāns bija vienīgais no latviešiem, kurš šajā Eirolīgas sezonā vēl nebija guvis punktus. Pirmajā ceturtdaļā Dairis atradās uz rezervistu soliņa, taču otrajā tika jau pie 8:40 minūtēm ar diviem trejačiem tika pie sešiem punktiem. Vēl viena rezultatīva piespēle, kā arī divas personīgās piezīmes. Visā spēlē Bertāns sakrāja pieklājīgu spēles laiku (16:40), taču otrajā puslaikā punktu izteiksmē 0, toties izdarītas trīs rezultatīvas piespēles.