Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

BK “Ventspils” zaudē arī Mursijā

© bk ventspils

Otro spēli jaunajā FIBA Čempionu līgā aizvadījusi BK “Ventspils” izbraukumā tiekoties ar Spānijas “UCAM Murcia”. Pirmo puslaiku un trešās ceturtdaļas pusi nevienai no komandām nebija izdevies iegūt vērā ņemamu pārsvaru, taču atlikušajā laikā spāņi tomēr pierādīja savu pārākumu sagādājot ventspilniekiem otro zaudējumu. Nākamā spēle 23. oktobrī, kad savā laukumā būs jātiekas ar Turcijas “Banvit”.

BK “Ventspils” pret Spānijas komandām. Līdz šim dažādos Eiropas klubu turnīros ventspilnieki ar Spānijas komandām tikušies desmit reižu un, lai arī Spānijas ACB līga skaitās spēcīgākā Eiropā, bilance ar šīs valsts komandām ir neitrāla - piecas uzvaras un tikpat zaudējumu. Savstarpējās attiecības aizsākās 1999. gada sezonas Saportas kausa izcīņā, kad divreiz bija jātiekas ar “Pinturas Bruguer” un abos mačos zaudēts ar 83:91 (mājās) un 68:78 (izbraukumā). 2004. gada ULEB kausa izcīņas ietvaros divas spēles ar “Etosa Alicante” un 11. septembrī Ventspilī tiek izcīnīta pirmā uzvara - 95:81. Atbildes spēlē viesos 76:84. 2006. gada sezonā, atkal ULEB kausa izcīņā, divas spēles ar “Estudiantes” - 79:78 Ventspilī un 83:86 izbraukumā. 2009. gada sezonas FIBA “Challenge Cup” ietvaros savā laukumā uzvara ar 78:70, bet viesos viens no iespaidīgākajiem zaudējumiem Eiropā - 51:98. Smagāka sagrāve tika piedzīvota 2010. gada 5. janvārī, kad ar 51:100 zaudējām Vācijas “Broose Basket”… Visbeidzot pagājušā gada Čempionu līgā abos mačos tika pārspēta “Iberostar” - 73:72 un 71:65.

Zīmīga bija otrā spēle ar “Puntura Bruguer”, kurā tika sasniegti divi kluba rekordi - ventspilnieki izdarīja 38 rezultatīvas piespēles, bet spāņiem - par divām mazāk.

Viena uzvara. Spānijas čempionātā “UCAM Murcia” šogad aizvadījusi trīs spēles un savu vienīgo uzvaru izcīnīja pirms pāris dienām (14. oktobrī) savā laukumā ar 72:62 pārspējot “San Pablo Burgos”. Pirms tam savā laukumā ar 68:81 tika zaudēts “Valencia”, bet pirmajā kārtā viesos ar 76:78 zaudējums pret “MoraBanc Andorra”. Čempionu līgas vienīgajā spēlē savā laukumā ar 74:62 uzvarēta Francijas čempione “Le Mans”.

1. ceturtdaļa. BK “Ventspils” starta piecinieks: Džonsons, Lomažs, Jurevičus, Gulbis, Arledžs. Pirmās divas minūtes aizrit Arledža zīmē, kurš tik īsā laikā paspēj nobloķēt divus metienus un realizēt vienu no diviem soda metieniem. Mājinieki pie pirmajiem punktiem tika vien pēc nospēlētām 2:30 minūtēm, kad ventspilnieki jau bija guvuši sešus. Arī nākamās divas minūtes notiek pēc kurzemnieku pasūtītās mūzikas. Savā grozā ielaisti vien divi punkti, bet Gulbja trejacis dod 9:2. Naivi būtu cerēt, ka līdzīgā garā aizritēs viss mačs. Jau septītajā minūtē mājinieki panāk izlīdzinājumu (12:12), bet divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām esam jau zaudētājos (15:16). Mursijas komanda gūst astoņus punktus pēc kārtas, tomēr ceturtdaļu ar diviem punktiem līdz ar beigu signālu pabeidz Džonsons - 17:20.

2. ceturtdaļa. Pirmās trīs minūtes aizrit salīdzinoši vienmuļi un mazrezultatīvi, taču pats galvenais, ka ventspilnieki tur līdzi spāņiem un turas pāris punktu atstatumā. Līdz brīdim, kad ceturtajā minūtē Ingus Jakovičs iemet visus trīs soda metienus un atgūst vadību (25:24). Kad ceturtdaļas vidū Lomažam iekrīt tālmetiens, tikpat kā atgūts lielākais pārsvars - 32:26. Tobrīd komanda ir realizējusi 5 no 11 trīspunktniekiem, kamēr mājiniekiem tikai 1 no 5… Ceturtdaļas otrā puse atkal ir mīnusos un tas, šķiet, kļūst par tendenci. Kamēr spēlētāji ir svaigi, tikām arī rezultāts ir pozitīvs, taču iztiekot ar minimāliem spēlētāju resursiem, tie pagurst un arī rezultāts mainās pretējā virzienā. Četru minūšu nogrieznis tiek zaudēts ar 2:8, kopīgais rezultāts kļūst negatīvs (36:38), tomēr puslaiks tiek pabeigts mats matā kā pirmā ceturtdaļa, vien atšķirība tā, ka divus punktus līdz ar beigu signālu guva Džonsons. Lielajā pārtraukumā ejot 38:38.

3. ceturtdaļa. Pirmajās četrās minūtēs komandas punktus gūst pamīšus. Te Mursija izvirzās vadībā, te ventspilnieki rezultātu izlīdzina un tā vairākas reizes. Būtiskākais mīnuss šajā situācijā - jau sakrāta piezīmju norma. Tieši ar soda metieniem “UCAM Murcia” pamazām sāk attālināties un ceturtdaļas vidū jau 45:50. Tobrīd laukuma saimnieki izmetuši jau 21 soda metienu (precīzi - 13), kamēr ventspilniekiem šajā rādītājā 9 no 12. Tomēr minūtes laikā ar Bīna trīspunktu gājienu un Jakoviča caurgājienu atkal līdzsvars (50:50). Diemžēl, bet tā ir pēdējā reize, kad rezultāts ir neizšķirts. Kopš pēdējā neizšķirta atlikušās minūtes zaudētas ar 8:16 un pēdējo ceturtdaļu jāsagaida ar 58:66.

4. ceturtdaļa. Pusotrā minūtē tiek zaudēti seši punkti pēc kārtas, paši punktus negūstam un būtībā mačs jau ir zaudēts - 58:72. Vienīgais aktuālais jautājums - ar kādu rezultātu. Rezultāta un spēles ziņā noteikti saturīgāks mačs kā pirms nedēļas Ventspilī pret “Anwil”, taču zaudējums ir un paliek zaudējums.

FIBA Čempionu līga

UCAM Murcia” (Spānija) un BK “Ventspils” 91:85 (20:17, 18:21, 28:20, 25:27)

UCAM Murcia”: Urtasuns 15, Bukers 12, Katē 11, Olesons 10, Soko 9, Klufs 9, Doils 7, Rudess 6, Durans 2;

BK “Ventspils”: Jakovičs 17, Džonsons 15, Lomažs 14, Bīns 14, Arlidžs 11, Gulbis 9, Freimanis 3, Jurevičus 2.