Timmam, Strēlniekam, Bertānam uzvaras, Pasečnikam - zaudējums

© euroleage.net

Šovakar ar četrām spēlēm beidzās Eirolīgas pirmās kārtas spēles un trīs mačos pie spēlēšanas tika arī latviešu kvartets. Jānis Strēlnieks un Jānis Timma palīdzēja “Olympiacos” tikt pie pirmā panākuma, uzvara arī Daira Bertāna pārstāvētajai “AX Armani”, bet debiju piedzīvojušā Anžeja Pasečnika pārstāvētā Grankanāriju “Herbalife” turnīru iesāka ar zaudējumu.

Khimik” - “Olympiacos” 66:87. Pireju komandas starta piecinieks bez pārsteigumiem - Deivids Blats tajā nebija iekļāvis nevienu no mūsējiem. Tā vien šķiet, ka mainoties treneriem, nebūs mainījušās spēlētāju lomas un pirmo vijoli Pireju komandā turpinās spēlēs Vasilis Spanulis, kurš tad arī uzsāka maču… Iespējams, ka treneru maiņa vismaz Spanuļa sēles manierē būs viesusi korekcijas, viņš vairs laukumā nevarēs darīt visu ko sirds kāro un netiks par to nosēdināts malā. Ja pērn bijām pieraduši redzēt, ka Spanulis nenoguris lādā pa grozu un krāj vienu kļūdu pie otras, tad pret “Khimki” viņa spēles stils bija krietni pārdomātāks. Tik un tā uz Strēlnieka fona Spanuļa devums komandas uzvarā attiecībā pret laukumā pavadīto laiku, bija mazāk nozīmīgs. Spanulis laukumā bija 24 minūtes, kuru laikā guva 8 punktus, izdarīja 7 piespēles un pieļāva 4 kļūdas, kamēr Strēlnieks 17 minūšu laikā sakrāja 11 punktus (6 no tiem pēdējā ceturtdaļā), 3 piespēles (2 pēdējā ceturtdaļā) un vienu kļūdu…

Pie 24 spēles minūtēm tika komandas jaunpienācējs Jānis Timma un viņa pienesums uzvarā bija aastoņi punkti (pirmajā puslaikā 5), divas izcīnītās atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles.

Budučnost” - “AX Armani” 71:82. Viens no mača tiesnešiem bija Oļegs Latiševs, taču ne jau viņš abu komandu spēlētājiem sadala spēles laiku. Dairim Bertānam tika tikai piecas minūtes un viņš kļuva par vienīgo latvieti (no sešiem laukumā izgājušajiem), kurš pirmajā kārtā palika bez gūtajiem punktiem. Vienīgā pozitīvā darbība - viena izcīnītā atlēkušā bumba.

Fenerbahce” - “Herbalife” 97:72. Pirmās kārtas pirmajā spēļu dienā debijas piedzīvoja Žanis Peiners un Rolands Šmits, bet Anžejs Pasečniks pagaidām kļuvis par pēdējo mūsējo, kurš pierakstījies šajā līgā. Mazliet negaidīti, taču Anžejs spēli iesāka starta pieciniekā un vēl negaidītāk, ka tieši viņš kļuva par rezultatīvāko latvieti pirmajā spēļu kārtā (dalīts gods ar vēl vienu debitantu Žani Peineru). Pasečniks realizēja 6 no 8 divpunktu metieniem, aizmeta garām vienīgio tālmetienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, kā arī nopelnīja četras piezīmes un tas viss 15:22 minūšu laikā. Tiesa, Anžeja rādītāji nekādi neietekmēja komandas sniegumu pamatīgajā zaudējumā.

Svarīgākais