Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šmits debitē ar 7 punktiem, savainojumu un zaudējumu

© scanpix.ee

Īpašs vakars šodien bija Rolanda Šmita karjerā. Latvijas izlases basketbolists slavenā “Barcelona” sastāvā mačā pret Maskavas CSKA aizvadīja pirmo Eirolīgas spēli karjerā. Lai arī Katalonijas klubs piedzīvoja zaudējumu (75:95), Šmitam šī spēle ir ar plusa zīmi.

Šovakar sākās jaunā ULEB Eirolīgas sezona, kura latviešu līdzjutējiem būs īpaš. Bez ierastajām vērtībām Jāņa Strēlnieka, Jāņa Timmas un Daira Bertāna, pirmo reizi Eiropas spēcīgākajā klubu turnīra dažādu komandu pieteikumos atrodami septiņu latviešu spēlētāju vārdi. Visticamāk, ka ne visiem izdosies tikt pie pieklājīga spēles laika taču septiņi mūsējie - tas jau ir nopietni.

Bez Šmita Eirolīgas debijai šovakar brieda arī Žanis Peiners, kurš jauno sezonu aizvadīs Stambulas “Darussafaka”, bet piektdien debija gaidāma Grankanāriju “Herbalife” centram Anžejam Pasečnikam. Mazāk cerību ir “Baskonia” pierakstītajam Artūram Kurucam, taču atcerēsimies pagājušo sezonu, ka šīs komandas sastāvā sezonas ievadā tikpat negaidīti uzradās Rinalds Mālmanis…

Sākoties jaunajai Eirolīgas sezonai, tiek viedoti visvisādi rangi un izteiktas visvisādas prognozes par komandu izredzēm šajā sezonā. Kādam tas var patikt un var nepatikt, taču no mūsējo pārstāvētajiem klubiem tikai Pireju “Olympiacos'' ir atvēlēta vieta izslēgšanas spēļu turnīrā. Uz “play off” robežas mīņāsies Bertāns un Milānas “AX Armani”, kā arī Šmits un “Barcelona”, bet Pasečņikam un Peineram atvēlētas vietas aiz desmitnieka.

Cik varoša šogad būs kādreiz tik draudīgā “Barcelona”, pēc pirmās spēles izdarīt tālejošus secinājums nav vērts. Pirmajā kārtā Šmits ar komandas biedriem viesojās Maskavā tiekoties ar visa turnīra galveno favorīti CSKA un pirmais puslaiks apliecināja, ka šīs abas komandas dotajā brīdī atrodas dažādās svara kategorijās. Pirmajā puslaikā krievu klubs sasniedza pat 26 punktu pārsvaru, bet puslaiku pabeidza ar 51:29.

Mierinājums latviešiem - šie mīnusi tika sakrāti bez Šmita laukumā. Rolands laukumā izgāja otrajā puslaikā un jau ar pirmo metienu tika pie pirmajiem trim Eirolīgas punktiem. Kopumā rūjienietis laukumā bija turpat deviņas minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes un arī pret viņu tika nopelnīti divi pārkāpumi. Diemžēl otrais nebija patīkams - pēc saskriešanās ar Heketu Šmits ilgāku laiku palika guļam uz dēļiem, bet vēlāk pat pameta laukumu dodoties uz ģērbtuvēm...