Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Vecvagars sastāvu nemaina

© f64

Jau rīt nacionālajai vīriešu basketbola izlasei Madridē nākamais 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas mačs, kad būs jātiekas ar grupas līderi Spāniju. Mača sākums plkst. 20.

„Sestdien pēcpusdienā aizvadījām vieglu treniņu, gādājot par spēku atjaunošanu un izmēģinot dažas sadarbības, kas varētu noderēt mačā ar Spāniju. Par laimi, šoreiz spēlētāju veselības stāvoklis neietekmēja treneru izvēli - uz Madridi dosies tie paši 12 spēlētāji, kas uzvarēja Lietuvu un Slovēniju,” pastāstījis Arnis Vecvagars.

„Spānijas izlases pašreizējā sastāvā nav tik spilgtas zvaigznes, kā pierasts redzēt, bet spēles stils ir tāds pats - ātrs un dinamisks basketbols,” norādīja Latvijas izlases treneris. „Nobremzēt spāņu ātrās pārejas no aizsardzības uzbrukumā, ļoti ātri atgriezties aizsardzībā un neļaut viņiem gūt vieglos punktus - tas būs primārais uzdevums aizsardzībā. Rīgā pret slovēņiem ar to tikām galā, jātiek arī Madridē. Protams, esam pievērsuši uzmanību niansēm, kurās ir rezerves - jau no pirmās minūtes jābūt agresīvākiem pie pretinieku groza un gudrāk jānovērtē situācijas, izvēloties metienus.”

Vecvagars arī piedāvāja savu viedokli par Spānijas iepriekšējā spēlē ciesto zaudējumu: „Ukrainas izlase, šķiet, pārsteidza spāņus ar milzīgu cīņassparu un enerģiju aizsardzībā. Piedevām izcili nospēlēja viņu līderis uzbrucējs Svjatoslavs Mihaļuks no “Los Angeles Lakers” (22 punkti),kuram šī bija pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā. Ukraiņiem izdevās uzspiest sev izdevīgu stilu un izmantot savus trumpjus.”