Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Sevastova pretendē uz WTA balvu, ko savulaik ieguva Ostapenko

© scanpix.ee

Pēc tam, kad Anastasija Sevastova iekļuva "US Open" pusfinālā, WTA viņu izvirzījusi "izlaušanās" balvai, kuru pasniedz par pārsteidzošāko sniegumu mēneša ietvaros.

Sevastova trešo gadu pēc kārtas iekļuva "US Open" ceturtdaļfinālā un pirmo reizi karjerā tika līdz pat pusfinālam, kur divu setu cīņā piekāpās Serēnai Viljamsai. Ceļā uz pusfinālu Sevastova pārspēja tobrīd divas WTA ranga pirmajā desmitniekā esošās spēlētājas - ukrainieti Eļinu Svitoļinu un pērnā gada "US Open" čempioni amerikānieti Slūenu Stīvensu.

Sevastovas konkurentes uz šo balvu ir 19 gadus jauniņā čehiete Marketa Vondrušova, 20 gadus vecā baltkrieviete Arina Sabaļenka, ukrainiete Ļesja Curenko un Ešlija Bārtija no Austrālijas. Līdzjutēju balsojums WTA mājaslapā internetā risināsies līdz ceturtdienas, 13. septembra, pusnaktij, bet piektdien tiks paziņota uzvarētāja.

Ja Sevastova iegūs šo balvu, viņa kļūs par otro Latvijas tenisisti, kura izpelnījusies šādu atzinību. Pagājušajā gadā par uzvaru Francijas atklātajā čempionātā šo balvu ieguva Aļona Ostapenko.