Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Prognozes: vislielākās iespējas triumfēt Premjerlīgā ir ”City” un Keinam

© Pexels

Anglijas futbola Premjerlīga ir viena no bagātākajām, saspringtākajām un aizraujošākajām līgām pasaulē, turklāt ne tikai futbolā. Īpašu uzmanību Premjerlīgai pievērsuši arī sporta totalizatora „Betsafe” analītiķi, kuri piedāvā savas futbola prognozes par 2018./19. gada sezonu. Šīs “Betsafe” futbola prognozes ir unikālas tādēļ, ka tās noteiktas, izmantojot īpašu metodoloģiju un veicot vairākus tūkstošus simulāciju visām sezonas spēlēm.

„Betsafe” Premjerlīgas prognozes tika veiktas ar īpašu aprēķinu palīdzību. Ņemot vērā katras Premjerlīgas komandas tendences vārtu guvumos un zaudējumos iepriekšējās sezonās, vairākkārt tika simulēta katra šīs sezonas Premjerlīgas spēle, lai noteiktu visticamāko rezultātu. Pēc šiem rezultātiem attiecīgi tika veikta turnīra kopvērtējuma sastādīšana, nosakot komandu prognozēto secību 2019. gada maijā.

Veiktie aprēķini liecina, ka pārliecinoši ticamākā Premjerlīgas triumfa kandidāte ir Mančestras „City”, līgas pašreizējā čempione. Tās iespējas aizstāvēt titulu saskaņā ar daudzo spēļu rezultātu simulāciju variantiem ir apmēram 62%, un tiek prognozēts, ka „City” iegūs 98 punktus, visnotaļ droši apsteidzot galvenās konkurentes „Tottenham” un „Liverpool”, kurām „Betsafe” prognozes piedāvā attiecīgi 19% un 10% lielas iespējas iegūt titulu.

Publicitātes foto

Premjerlīgas sezonā jau aizvadītas pirmās spēles, un „City” šobrīd ir ceturtajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no „Liverpool” un „Chelsea”. Bukmeikeru izliktie koeficienti gan tāpat liecina, ka „City” ir galvenā favorīte - uz tās titulu šobrīd tiek piedāvāts koeficients 1.67, kamēr „Liverpool” analoģisks koeficients ir 3.50.

„Betsafe” aprēķinātās Premjerlīgas likmes par sezonu sevī iekļauj ne tikai klubu punktu skaitu un vietas, bet arī atsevišķu spēlētāju rezultativitāti. Tā tika noteikta, aprēķinot Premjerlīgas spēlētāju vidējo karjeras trajektoriju, bet pēc tam piemērojot attiecīgos datus katram spēlētājam, ņemot vērā viņa vecumu un iepriekšējo sezonu rezultativitāti.

Šīs prognozes liecina, ka trešo reizi karjerā par Premjerlīgas labāko vārtu guvēju kļūs „Tottenham” uzbrucējs Harijs Keins, kuram matemātiskās prognozes paredz 30 vārtu guvumus. Tikmēr totalizatora „Betsafe” aktuālie koeficienti vēsta, ka Keinam ir vienādas izredzes ar „City” uzbrucēju Serhio Agvero (abiem koeficiens 4.00). Pēc pirmajām četrām kārtās Agvero ir trīs vārti, kamēr Keinam divi, taču aprēķinos par gaidāmo sezonu tika ņemts vērā, ka Agvero tomēr jau krietni pārsniedzis 26 gadu slieksni, kas vēsturiski tiek uzskatīts par vecumu, kurā uzbrucējs aizvada savas karjeras labāko posmu un var parādīt vislabāko sniegumu.

Pagājušajā sezonā par labāko vārtu guvēju kļuva Mohameds Salāhs, kuram šosezon „Betsafe” veiktajās spēļu simulācijās tika prognozēti 22 vārtu guvumi. Tas ir par astoņiem mazāk nekā tiek prognozēts Keinam, un tas tādēļ, ka Salāham aizvadītā sezona bija milzīgs lēciens uz augšu, kamēr aprēķinos tiek ņemta vērā arī stabilitāte un rezultativitātes noturēšana ilgākā laika periodā, ko Salāhs vēl nav pierādījis. Totalizators „Betsafe” šobrīd piedāvā koeficeintu 5.50 par to, ka ēģiptiešu zvaigzne spēs aizstāvē Premjerlīgas labākā vārtu guvēja titulu.

Ar „Betsafe” analītiķu aprēķinu rezultātiem pilnā apmērā iespējams iepazīties šeit - https://www.betsafesports.com/lv/blogs/futbols/futbola-klubi/futbola-prognozes-anglijas-premjerliga/,kur arī pieejama detalizēta informācija par prognožu metodoloģiju. Drīzumā būs arī peejamas “Betsafe” analītiķu prognozes par “La Liga”, kas būs atrodamas blogā.