Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Visaugstāk novērtētais eiropietis – Kristaps Porziņģis

© scanpix.ee

Līdz jaunās NBA sezonas sākumam atlicis vēl krietns mēnesis, taču jau tagad tiek veidoti visdažādākie spēlētāju rangi. Tā ietekmīgais izdevums “Sports Illustrated” izveidojis savu jaunās sezonas spēlētāju rangu un tajā par labāko eiropieti atzīts mūsu pašu Kristaps Porziņģis.

Ik gadu pirms jaunās NBA sezonas “Sports Illustrated” izveido savu spēlētāju TOP'100 rangu un neskatoties uz to, ka Ņujorkas “Knicks” lielākais spīdeklis Kristaps Porziņģis jau ilgāku laiku savainojuma dēļ nav spēlējis un nav precīzi zināms, kad viņš atgriezīsies laukumā, izdevums tik un tā liepājnieku novērtējis kā nākamās sezonas labāko eiropieti. Tiesa, kopējā rangā viņam atzvēlēta vien 52. vieta, taču neviens cits eiropietis nav tik augstu novērtēts.

Starp eiropiešiem kā nākamais novērtētais ir Filadelfijas “76ers” spēlējošais horvāts Dario Saričs, kuram šajā rangā atvēlēta 54. vieta. Vēl trīs vietas zemāk meklējams Jūtas “Jazz” spānis Rikijs Rubio, 60. vietā - vēl viens spānis Nikola Mirotičs no Ņūorleānas “Hornets”. Izdevums novērtējis arī jauno somu, pērnā gada debitantu “All Stars” komandas spēlētāju Lauri Markanenu, kuram rangā atvēlēta 84. vieta.

Joprojām apskatnieku cieņu izpelnījušies NBA ilggadējie eiropieši vācietis Dirks Novickis un spānis Po Gasols. Tiesa, abi meklējami simtnieka pašās beigās. Attiecīgi 96. un 98. vietā.