Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņš un Samoilovs – starp labākajiem pasaulē

© f64

Visvairāk balvu aizvadītajā pasaules tūres pludmales volejbola sezonā izpelnījies 21 gadu jaunais norvēģu talants Anderss Mols, taču pie atzinības tikuši arī Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs.

Noticis tradicionālais pēcsezonas spēlētāju, treneru, tiesnešu un Starptautiskās volejbola federācijas funkcionāru balsojums par pasaules tūres labākajiem sportistiem aizvadītajā sezonā. Patīkami, ka viņu vidū ir arī latvieši.

Vislielāko atzinību gan izpelnījies pasaules ranga pirmais duets - 21 gadu vecais Anderss Mols un gadu vecākais Kristians Serums. Mols jau 2017. gada tūrē saņēma individuālo balvu kā labākais debitants, bet pārliecinošais sezonas finišs šogad ļāvis viņam tikt pat pie četrām individuālajām balvām. Viņš ir ticis pie labākā spēlētāja, labākā bloķētāja, visvairāk progresējušā pludmales volejbolista un labākā uzbrucēja lauriem.

Bez balvas nepalika arī viņa pārinieks Kristians Serums, kurš balsojumā par gada labāko spēlētāju un labāko uzbrucēju atpalika vien no sava pārinieka Mola. Serums izvēlēts par tūres labāko aizsardzības spēlētāju.

Patīkami, ka balvas tikušas arī Latvijas spēlētājiem. Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs tāpat kā norvēģi savu sniegumu uzlaboja sezonas otrajā pusē, šogad uzvarot turnīros Espinju un Maskavā, kā arī Hāgā kļūstot par Eiropas vicečempioniem un sezonu pabeidzot pasaules ranga 3. vietā. Šmēdiņš atzīts par labāko piespēlētāju, bet Samoilovs kopā ar brazīliešu veterānu Hikardu (pilnā vārdā - Hikardu Alekss Kosta Santoss) - par gada sportistu.

43 gadus vecais Hikardu, kurš pirmoreiz pasaules tūres kopvērtējumā uzvarēja 2000. gadā, saņems vēl vienu balvu kā iedvesmojošākais tūres dalībnieks. Par labāko servētāju jau ceturto sezonu pēc kārtas atzīts Hikardu tautietis Evandru Gonsalvess, bet gada jaunpienācēja tituls ticis Krievijas pludmales volejbolistam Igoram Veļičko.