Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Siguldā vairāk nekā 5000 dalībnieku startēs tradicionālajā Vienības velobraucienā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Siguldā šodien norisinās tradicionālais Vienības velobrauciens, kurā startēs vairāk kā 5000 riteņbraucēju.

Vienības velobrauciens šogad norisināsies jau 28.reizi.

Kā pirmie plkst.11 no Siguldas Spieķu parka 99 kilometru distancē dosies sporta šosejas brauciena dalībnieki

Sacensības notiks četrās dažādās distancēs, kas piemērotas visdažādākās sagatavotības aktīvās atpūtas cienītājiem.

Kā pirmie plkst.11 no Siguldas Spieķu parka 99 kilometru distancē dosies sporta šosejas brauciena dalībnieki. Šajā braucienā aicināti piedalīties licencētie riteņbraucēji ar iepriekšēju sagatavotību. Maršruts vedīs no Siguldas līdz Cēsīm un atpakaļ. Pēdējā kilometrā sportisti pievarēs Gaujas kalnu.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Tikmēr plkst.12.30 distancē, kuras garums būs 39 kilometri, dosies "Latvijas Valsts mežu" kalnu divriteņu brauciena dalībnieki. Šogad MTB brauciena dalībniekus sagaida jauna distance, kas izveidota Gaujas Nacionālajā parkā starp Siguldu un Līgatni. Starta vieta atradīsies Turaidas ielā, starp Gaujas tiltu un Gūtmaņa alu.

Savukārt dienas vērienīgākajam startam - "Latvijas Dzelzceļa" tautas šosejas distancei - starts tiks dots plkst.13.30. Vairāki tūkstoši velomīļu dosies 37 kilometru garajā trasē: Sigulda - Sēnīte - Ragana - Turaida - Sigulda. Šis brauciens piemērots ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam no 12 gadu vecuma. Obligāts nosacījums - velo aizsargķivere. Arī šajā braucienā galvenais izaicinājums ikvienam būs Gaujas kalna pievarēšana.

Tāpat otro gadu pēc kārtas Vienības braucienā iekļauta Retro velo distance bez sacensību elementa. Organizatori parūpējušies par divām dažāda garuma distancēm - 22 vai 33 kilometru braucienu. Distances laikā iekļauti arī apstāšanās punkti, kuros būs iespēja baudīt gardos Latvijas ēdienus un dzērienus. Dalībnieki Retro velo braucienā varēs doties brīvi izvēlētā laikā no plkst.14 līdz plkst.14.30.

Retro velo braucienā dalībniekus vērtēs īpaša žūrija ar Tomu Ērenpreisu priekšgalā. Tiks noteikts stilīgāk tērptais vīrietis, sieviete un ģimene. Rīkotāji suminās arī kuplākās ģimenes, pašvaldības un uzņēmumu kolektīvus.

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens pirmo reizi notika 1936.gadā, bet trīs gadus vēlāk tas pulcēja jau 6226 riteņbraucējus. 1995.gadā, pateicoties arī toreizējā valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam, velobrauciens tika atjaunots, un 2015.gadā pietrūka vien 100 riteņbraucēju, lai dalībnieku skaits pārsniegtu 1939.gada rekordu.

Pērn šīs sacensības kopumā pulcēja ap 5500 dalībnieku, turklāt tajā pirmo reizi tika iekļauta retro velotūrisma distance. Sporta šosejas braucienā uzvaru izcīnīja Deins Kaņepējs un Viktorija Sipoviča, bet MTB distancē triumfēja Andris Vosekalns un Lāsma Ozola.