Zaķis pievienojas izlasei

© f64

Nacionālā vīriešu basketbola izlase turpina gatavošanos 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovēniju un Spāniju. Gatavošanos ietekmējusi ne tikai spēlētāju aizņemtība savos klubos, bet arī savainojumi.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pēc dažām treniņu dienām uz pirmo pārbaudes spēli Somijā (piektdien, 31. augustā, plkst.19; tiešraide TV6) dosies eksperimentālā sastāvā. Ar īsto valstsvienības rudens modeli līdzjutēji pirmo reizi varēs iepazīties pēc nedēļas - piektdien, 7. septembrī, plkst.19 “Arēnā Rīga” atbildes spēlē ar Somijas komandu. 9. septembrī Viļņā paredzēta spēle ar Lietuvas izlasi. Rudenī galvenie pārbaudījumi būs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles ar Slovēnijas izlasi (piektdien, 14. septembrī, plkst.19:30 “Arēnā Rīga”; biļetes basket.lv).

Valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars:

“Savainojumu un klubu plānu dēļ pagaidām trūkst vairāku spēlētāju, kuri pievienosies jaunnedēļ. Tomēr mačs Espo būs noderīgs gan tāpēc, ka palīdzēs ne tikai atgriezties spēļu ritmā, gan tāpēc, ka novērtēsim debitantu iespējas palīdzēt komandai, veicot konkrētas funkcijas.”

Paredzams, ka ceturtdien uz Somiju dosies Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis, kurš pieaicināts treniņā nelielu savainojumu guvušā Iļjas Gromova vietā.

Nākamnedēļ komandai pievienosies pagaidām klubos aizņemtie Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Aigars Šķēle, kā arī ierindā pēc mikrotraumas atgriezīsies Kaspars Vecvagars un Iļja Gromovs.

Par vairākiem spēlētājiem saglabājas jautājumi. “Barcelona” spēlētāji (arī Rolands Šmits) pagaidām nav iekļauti nevienas izlases pieteikumā., Dairim Bertānam turpinās rehabilitācijas process.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins:

Paldies klubiem - gan “VEF Rīga” un BK “Ventspils”, gan ārzemju, kas savā sagatavošanās posmā neliek šķēršļus spēlētāju vēlmei pārstāvēt savu valsti. Paldies visiem spēlētājiem, kuri atsaukušies uzaicinājumam. LBS pozīcija nemainīga jau kopš 2010. gada - lai būtu labs rezultāts, spēlētājiem pašiem jābūt motivētiem spēlēt valstsvienībā, un jābūt veiksmīgām karjerām klubos. Šogad sagadījies, ka uzreiz vairāki basketbolisti karjerā spēruši soli uz priekšu, un pirms sezonas saskārušies ar nopietniem izaicinājumiem jaunajos klubos. Vēlam veiksmi visiem un koncentrējamies darbam. Kā parasti esam nodrošinājuši labus apstākļus profesionālam darbam. Valstsvienības atbalstītājiem pievienojusies putnu fabrika "Ķekava". Mērķis nemainās - jāizcīna ceļazīme uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Tāpēc aicinu 7. septembrī plkst.19 uz Arēnu, lai spēlē ar Somiju iepazītu un novērtētu komandas jauno modeli, kā arī 14. septembrī plkst.19:30 atbalstīt komandu cīņā ar Eiropas čempionvienību Slovēnijas izlasi.

Vīriešu valstsvienības kapteinis Jānis Blūms:

Spēlētāju vārdā paldies jauniešu izlasēm par lieliskiem sasniegumiem un labām emocijām. Profesionālo basketbolistu līmenis Latvijā ir ļoti augsts, visi vasarā ieguldījuši lielu darbu, lai attīstītos un sezonu sagaidītu labā kondīcijā. Prieks, ka aug mūsu spēlētāju skaits gan NBA, gan Eirolīgā. Jā, valstsvienības sastāvā kāda spēlētāja trūkst bet mūsu mērķis ir cīnīties katrā spēlē, lai sasniegtu Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.”

Svarīgākais