Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas atlēti ar akciju cels trauksmi par problēmām sportā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien plkst.12 Esplanādē, pretī viesnīcai "Radisson Blu Rīdzene", notiks iniciatīvas "Es atbalstu sportu!" atklāšana.

Pārstāvji iepazīstinās ar situāciju nozarē, aktuālajiem problēmjautājumiem un prasībām valdībai un politiskajām partijām

Iniciatīvā ir apvienojušās vairāk nekā 50 Latvijas sporta organizācijas un virkne sportistu un treneru. Tajā iesaistījušies kādreizējais hokejists un pašreizējais treneris Oļegs Sorokins, divnieku kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici un vieninieku braucēja Ulla Zirne, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, skeletona treneris Dainis Dukurs, kādreizējais hokejists Jēkabs Rēdlihs, motosportists Martīss Karro, Latvijas motokrosa blakusvāģiem leģenda Kristers Serģis, kādreizējais sprinteris Ronalds Arājs, florbolists Andis Blinds un citi.

Virkne no viņiem piedalīsies iniciatīvas atklāšanas pasākumā.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pasākuma laikā sportisti un sporta organizāciju pārstāvji iepazīstinās ar situāciju nozarē, aktuālajiem problēmjautājumiem un prasībām valdībai un politiskajām partijām, savu redzējumu par iespējamiem risinājumiem situācijas uzlabošanai sporta nozarē Latvijā, kā arī dos startu Latvijas sporta izdzīvošanas čempionātam.

Ar iniciatīvu "Es atbalstu sportu!" paredzēts virzīt idejas un priekšlikumus, kā uzlabot sporta nozares situāciju valstī. Iniciatīvas pārstāvji uzskata, ka sports Latvijā ir nepietiekami finansēts, turklāt sporta pārvalde nedarbojas efektīvi. Tādēļ iniciatīvas mērķis ir aktualizēt pašreizējo situāciju šajā nozarē valstī un rast veidus, kā risināt sasāpējušos jautājumus.

Iniciatīvas pārstāvjus neapmierina sarukušais ziedojumu apjoms sportam, uzsverot, ka tādēļ sportisti esot spiesti atteikties no dalības starptautiskās sacensībās un turnīros. Vienlaikus viņus satrauc novecojošais treneru un sporta pedagogu sastāvs, kā arī, viņuprāt, nepārdomātā sporta infrastruktūra.