Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

UEFA Eiropas līgā Jūrmalas ”Spartakam” tiek prognozētas mazas izredzes atspēlēties

© Pexels

16. augustā norisināsies UEFA Eiropas līgas trešās kārtas atbildes spēles, un Jūrmalas „Spartaks” viesosies Lietuvā, kur sacentīsies ar Lietuvas čempioni „Sūduvu”, cenšoties atspēlēties no pirmajā mačā iekrātā deficīta 0:1. Sporta totalizators „Betsafe” gan norāda, ka Latvijas futbola komandas iespējas ir visai zemas un tikšana Eiropas līgas „play-off” kārtā ir mazticams scenārijs.

Jūrmalas „Spartaks” pirms nedēļas savā laukumā neizmantoja savas iespējas un salīdzinoši līdzvērtīgā spēlē zaudēja „Sūduvai” ar 0:1. Lietuvas komanda līdz ar to ieguva būtiskas priekšrocības, jo bija pratusi gūt vārtus izbraukumā, un savā stadionā varēs atļauties spēlēt uz rezultāta noturēšanu, ko šī komanda veiksmīgi spējusi izdarīt Eirokausos gan šovasar, gan pagājušajā gadā, izsitot tādus Eiropā zināmus klubus kā „Basel” un APOEL.

Jau pirms pirmās spēles bukmeikeri „Sūduvu” uzskatīja par nelielu, bet tomēr šī dueļa favorīti. Tagad „Sūduvas” izredzes tikt nākamajā kārtā pieaugušas vēl vairāk, un koeficients par tās tikšanu tālāk ir niecīgais 1.12. „Betsafe” bukmeikeru noskaņojums skaidrojams ar „Sūduvas” teicamo spēli aizsardzībā, kā arī „Spartaka” iekšējām problēmām.

Atspēlēšanās no 0:1, lai arī viesos, bet noteikti nebūtu Eirokausos nepieredzēts notikums. Situāciju sarežģī fakts, ka negaidīti no Jūrmalas „Spartaka” galvenā trenera amata aizgājis Aleksandrs Grišins. Viņš to paveica pēc savas vēlēšanās, atstājot komandu pirms, iespējams, svarīgākās sezonas spēles, kurā uzvara nodrošinātu „Spartaka” lielāko panākumu kluba vēsturē.

Grišina vietā „Spartaks” nolīga bijušo Lietuvas izlases pussargu Toms Ražanausku, kura galvenā trenera karjera pagaidām ir visai īsa. Ražanauskam līdz ar to uzreiz būs pamatīgas ugunskristības Jūrmalas komandas sastāvā, un bukmeikeri paredz, ka viņam neizdosies tās pabeigt veiksmīgi - koeficients uz to, ka „Spartaks” ceturtdienas spēlē izcīnīs uzvaru, ir 4.90, savukārt neizšķirta iespēja novērtēta ar koeficientu 3.50.

„Spartakam” šī nedēļas nogale Virslīgā bija brīva, un komanda noteikti cer atgūt savu rezultatīvo spēli, kas kopš mačiem ar Sanmarīno klubu „La Fiorita” vairs nav padevusies - divās pēdējās spēlēs pret „Riga” un „Sūduva” izdevās gūt tikai vienus vārtus, tos pašus zaudētas spēles izskaņā. Neapšaubāmi, ka viesos Marijampolē izcelties ar rezultatīvu spēli būs vēl grūtāk, taču situācija šoreiz ir nedaudz atšķirīga, jo „Spartakam” gluži vienkārši nebūs izvēles kā doties uz priekšu un mēģināt izcīnīt rezultatīvu uzvaru. Bukmeikeri piedāvā koeficientu 4.35 uz to, ka „Spartaks” gūs vismaz divus vārtus, attiecīgi visai piesardzīgi vērtējot Jūrmalas komandas uzbrucēju izredzes.

Arī „Sūduvai” nedēļas nogale Lietuvas čempionātā bija brīva, taču komanda tāpat saglabā drošas līderpozīcijas, tuvāko sekotāju Viļņas „Žalgiri” apsteidzot par 11 punktiem. Taču ceturtdienas vakarā Lietuvas futbola sabiedrības galvenā uzmanība tik un tā tiks pievērsta „Žalgirim”, kurš savā laukumā uzņems pavisam cita kalibra pretinieci, proti, Spānijas „Sevilla”, kas svētdien piedalījās Spānijas Superkausā un līdzvērtīgi nocīnījās ar pašu ”Barcelona”, beigās tomēr zaudējot 1:2.

„Žalgiris” pirmajā spēlē Seviļā cieta minimālu zaudējumu (0:1), kas jau pats par sevi bija liels panākums, ņemot vērā, ka bukmeikeri pirms spēles tieši šo dueli bija uzskatījuši par spēkos visnesamērīgāko visā Eiropas līgas trešajā kārtā. Taču „Žalgiris” parūpējās par to, ka intriga par dueļa uzvarētāju palikusi arī vēl līdz atbildes spēlei. Viļņas komandas izredzes, protams, tiek vērtētas teju kā minimālas, taču tā centīsies izmantot sava laukuma priekšrocības un jebkuru „Sevilla” futbolistu potenciālo pašpārliecinātības velniņu, kas varētu iezagties šīs komandas noskaņojumā. Koeficients uz to, ka „Žalgiris” sarūpēs vienu no 21. gadsimta lielākajām sensācijām Eiropas līgas kvalifikācijas mačos un tiks nākamajā kārtā, pārvarot „Sevilla” barjeru, ir 22.00, kamēr koeficients uz pieckārtējās Eiropas līgas čempiones „Sevilla” tikšanu tālāk nemaz netiek piedāvāts.