Jaunups kļūst par jaundibinātās "VEF Rīga" padomes vadītāju

Latvijas Basketbola līgas (LBL) aizvadītās sezonas vicečempioni "VEF Rīga" izveidojuši kluba padomi, lai nostiprinātu ilggadējo sponsoru iesaisti kluba darbībā un maksimāli sekmētu komunikāciju ar biznesa sektoru.

Kā aģentūru LETA informēja klubā, par padomes vadītāju apstiprināts viens no "VEF Rīga" dibinātājiem - komandas pirmais valdes priekšsēdētājs un pašreizējais pārstāvis "VTB bankas" rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, Rīgas domnieks Edgars Jaunups (JL).

Padome ne vairāk kā deviņu cilvēku sastāvā būs "VEF Rīga" pārvaldes institūcija, kas pārstāvēs kluba sponsoru un sadarbības partneru intereses. Pirmais tās sasaukums sāks darbu līdz ar 2010./2011.gada basketbola sezonu, kad arī tiks izveidots padomes sastāvs ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu.

"Pilnvērtīgai un līdzsvarotai kluba darbībai svarīgi ir maksimāli pilnveidot sadarbību ar sponsoriem, īpaši ņemot vērā viņu nozīmīgumu kluba izvirzīto mērķu sasniegšanā," uzsvēra Jaunups. ""VEF Rīga" ir izveidojusies perspektīva sadarbība ar vairākiem stabiliem Latvijas uzņēmumiem, vēlamies tos ilgtermiņā arvien vairāk iesaistīt kluba izaugsmē. Viņi visi ir patiesi basketbola patrioti, un mēs esam gandarīti par šo uzņēmēju izvēli par labu "VEF Rīga"."

Kopš pērnās sezonas "VEF Rīga" stratēģiskais sadarbības partneris ir ilggadējais kluba ģenerālsponsors - uzņēmums "Moduls Rīga", kas nodrošina būtisku kluba budžeta finansējumu un līdzdalību stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Kā ziņots, VBL turnīrā "VEF Rīga" aizvadītajā sezonā zaudēja visās sešās spēlēs, Eiropas izaicinājuma kausa turnīrā neiekļuva otrajā posmā, bet "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensībās nespēja pārvarēt ceturtdaļfinālu un iekļūt finālčetrinieka turnīrā. Savukārt LBL turnīrā "VEF Rīga" iekļuva finālā, kurā dramatiskā sērijā ar 3-4 piekāpās "Barons" komandai.