Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kļūdas liedz Ostapenko ceļu uz Vimbldonas finālu

© scanpix.ee

Vimbldonas tenisa turnīra sieviešu vienspēļu pusfināla pirmajā mačā Aļona Ostapenko tiekas ar vācieti Angeliku Kerberi. Aļona līdz šim Vimbldonas finālā nav spēlējusi, bet Kerbere finālā spēlēja pirms diviem gadiem.

Aļona Ostapenko un Angelika Kerbere līdz šim nav aizvadījusi nevienu savstarpēju spēli.

Ostapenko ir vienīgā no visām pusfinālistēm, kura iepriekšējos mačos nav zaudējusi nevienā setā.

Ostapenko ceļš līdz pusfinālam

1. kārta pret Keitiju Danu 6-3, 7-6 (7-5)

2. kārta pret Kirstenu Flipkensu 6-1, 6-3

3. kārta pret Vitāliju Djačenko 6-0, 6-4

4. kārta pret Aleksandru Sasnoviču 7-6 (7-4), 6-0

1/4 fināls pret Dominiku Cibulkovu 7-5, 6-4

Angelikas Kerberes ceļš līdz pusfinālam

1. kārta pret Veru Zvonarjovu 7-5, 6-3

2. kārta pret Klēru Liu 3-6, 6-2, 6-4

3. kārta pret Naomi Osaku 6-2, 6-4

4. kārta pret Belindu Benčiču 6-3, 7-6 (7-5)

1/4 fināls pret Darju Kasatkinu 6-3, 7-5

Ja Aļonai šis ir pirmais Vimbldonas pusfināls un, iespējams, būs arī pirmais fināls, tad Angelika Kerbere finālā ir spēlējusi pirms diviem gadiem. Tāpat vācietei ir divreiz vairāk “Grand Slam” titulu kā Ostapenko. Aļonas pērnā gada “French Open” titulam Kerbere pretī var nolikt 2016. gadā Austrālijas un ASV čempionātu uzvarētājas kausus.

Arī WTA rangā Kerberes augstākā vieta ir labāka par Aļonas 5. vietu. 2016. gada septembrī Angelika bija pat ranga pirmajā vietā.

Karjeras laikā Kerbere ir uzvarējusi 11 WTA līmeņa vienspēļu turnīros un vēl tikpat ITF turnīros. Ostapenko ir divi WTA tituli un septiņi ITF līmenī.

Lai labāk izprastu, kāpēc Kerberei savas karjeras laikā bijusi pirmā, izcīnījusi vairāk titulu, jau spēlējusi Vimbldonas finālā, jāieskatās abu spēlētāju pasēs un viss kļūst skaidrs. Aļonai ir tikai 21, bet Kebrerei jau 30.

Izcīnot uzvaru, Ostapenko WTA rangā pakāpsies vismaz uz 10. vietu un apsteigs Kerberi. Iespējams, ka kāpums tad var būt vēl par vienu vietu augstāk, ja vien otrajā pusfinālā Jūlija Gērgesa zaudēs Serēnai Viljamsai. Savukārt 2018. gada rangā uzvara ļaus pakāpties līdz 7. vietai, vai 8. vietai, ja Gērgesa zaudēs savu pusfinālu.

Kerbere karjeras laikā ir nopelnījusi 23 438 602 dolāru un viņa ir divpadsmitākā pelnošākā tenisiste vēsturē. Savukārt Ostapenko ir to 92 spēlētāju vidū, kura nopelnījusi vismaz piecus miljonus un ar 6 146 534 dolāriem ieņem 76. vietu. Piebilde - bez Vimbldonā nopelnītā.

1. sets

Maču ar servi sāks Ostapenko

1:0. Sākums nepatīkams - ar dubultkļūdu. Ar sitienu autā Kerbere tiek pie breikbumbas. Pirmā breikbumba atspēlēta, bet geims uzvarēts ar eisu.

1:1. Geima gaitā Aļona izdara divus saīsinātos sitienus. Viens autā, otrs dod 30-30. Aktīvi uzbrūkot, bez kļūdām neiztikt un uz tā rēķina arī zaudēts geims.

2:1. Atkal saīsinātais sitiens dod punktu (30-15). Sitieni autos un tīklā krājas viens pēc otra un dēļ tā geims ieilgst, tomēr uzvarēts. Mača scenārijs ir skaidrs - Aļona uzbruks, Kerbere gaidīs pretinieces kļūdas. Tieši tā, kā pirms spēles teica Aļonas māte, tad tikai un vienīgi no viņas būs atkarīgs šī mača iznākums.

2:2. Līdz breikbumbai neizdodas tik arī šajā geimā. Zaudējums sausā!

3:2. Viss geims iedzinējas lomā (0-15, 15-30, 30-40), tomēr galotne pieder Aļonai. Spēles stils nav mainījies - Aļona pari uzvar un pati arī zaudē.

3:3. Auts, tīkls, auts, tīkls, taču Aļona tik un tā tiek pie pirmās breikbumbas mačā. Pēc tam atkal auts, tīkls un geims zaudēts.

3:4. Sākums sola vieglu geimu (30-0), taču seko kļūdu sērija un breikbumba vācietei. Kārtējais sitiens autā un pirmais breiks mačā!

3:5. Iepriekšējā geima beigu daļas turpinājums. Līdz 0-40, kad kaut kas Aļonā atvērās un 40-40. Diemžēl tas bija viss uz ko šajā geimā bija spējīga Ostapenko.

3:6. Arī šajā geimā jāatspēlējas (no 15-30, 30-40). Diemžēl tas neizdodas un sets tiek pabeigts tieši tā, kā iesākts - ar dubultkļūdu. Aļonai šis ir pirmais zaudētais sets turnīrā!

2. sets.

0:1. Kaut kas neiet Aļona spēlē, arī šaubas par savu varēšanu. Pretējā gadījumā nepieprasītu atkārtojumu pusmetru tālam autam...

0:2. Angelikai divas breikbumbas. Pirmo Aļona atspēlē, otro nē... 25 nepiespiestās kļūdas (visā mačā) un rezultāts ir loģisks.

0:3. Viss izskatās ļoti bēdīgi.

1:3. Lai arī ne pārāk baudāms teniss, geims tomēr uzvarēts.

1:4. Ostapenko spēlē parādās dzīvības pazīmes, taču geims zaudēts tik un tā. Vai tikai pamošanās nav krietni aizkavējusies?

1:5. Aļonas izpildījumā atgriežas saīsinātais sitiens (punktus), arī eiss, taču, ko līdz pāris sekmīgas epizodes, ja tūlīt seko tikpat daudz un vēl vairāk muļķīgu kļūdu un vācietei breikbumba.

2:5. No 0-30 Aļonai izdodas tikt pat līdz divām breikbumbām, taču nekā... Kerberei jau pirmā mačbumba, taču arī vāciete to neizmanto. Pat vēl vairāk, Aļona tiek pie vēl vienas breikbumbas un tomēr izglābj geimu. Gribētos ticēt, ka arī setu...

3:5. Vēl viens geims atspēlēts... Hmm, sieviešu tenisā visādi brīnumi iespējami, bet vai šoreiz?

3:6. Izdotas tikt līdz vienai breikbumbai, taču lielākie "draugi" tīkls un auts atkal ir atgriezušies un brīnums nenotiek!

Visām mačā Ostapenko 36 nepiespiestās kļūdas, kamēr vācietei to bija tikai septiņas. Tā teikt - bez komentāriem.