Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

BK Ventspils uzzina piecus pretiniekus Čempionu līgā

© basket.lv

Šodien notika FIBA Čempionu līgas jaunās sezonas izloze un savus pretiniekus uzzināja arī desmitkārtējā Latvijas čempione BK "Ventspils".

Šā gada Čempionu līgā varēja būt arī divas komandas no Latvijas. Rīgas VEF, kā vicečempionei, bija iespēja šo turnīru iesākt ar kvalifikāciju, taču šajā komandā ir citas vērtības, ne latviskās. Pirmajā vietā ir Krievijas čempionāts un pēc tam pārējais.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad BK "Ventspils" ir garantējusi sev vietu pamatturnīrā un tas nozīmē, ka ir garantētas vismaz 14 augsta līmeņa spēles. Turnīra formāts palicis iepriekšējais - pamatturnīrā spēlēs 32 komandas - četras grupas pa astoņām katrā. 26 pamatturnīra komandas jau ir zināmas, bet vēl sešas noskaidrosies trīs kvalifikācijas kārtās. Paredzams, ka grupas turnīra spēles sāksies 9. oktobrī. Savukārt pirmā kvalifikācijas kārta sāksies jau 20. septembrī.

Notikušajā izlozē kurzemnieki uzzināja tikai piecus pretiniekus. Polijas "Anwil", Francijas "Le Mans", Itālijas "Avellino", Turcijas "Banvit" un Vācijas "MHP Riesen". No zināmajiem pretiniekiem tikai ar vāciešiem ir spēlēts Čempionu līgas ietvaros (pagājušajā sezonā abās spēlēs zaudēts). Arī pārējās komandas nav svešas, taču ar tām spēlēts citos laikos un citos turnīros. Vēl divi pretinieki kļūs zināmi pēc tam, kad beigsies visas trīs kvalifikācijas kārtas.

Šobrīd BK "Ventspils" komanda atrodas atvaļinājumā, taču esošais treneru sastāvs pamazām komplektē sastāvu jaunajai sezonai. Pagaidām sastāvs ir pašķidrs, taču ir tikai jūlija vidus. Līgumi uz nākamo sezonu ir pieciem spēlētājiem: Ingum Jakovičam, Mārim Gulbim, Robertam Freimanim, Kristapam Ķilpam un Artūram Grīnbergam.