Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeri: Pasaules kausā pārsteigumu vairs nebūs, palikušas tikai favorītes

© Tass/Scanpix

Pasaules kausa izcīņā Krievijā, otrdien un trešdien, 10. un 11. jūlijā, tiks aizvadītas pusfināla spēles, kurās spēkosies Francija un Beļģija, kā arī Anglija un Horvātija. Sporta totalizators „Betsafe” visu četru izlašu iespējas izcīnīt titulu raksturo gandrīz līdzvērtīgi.

Šis ir pirmais gadījums pasaules futbola vēsturē, kad pusfinālā nav iekļuvusi ne Brazīlija, ne Argentīna, ne Vācija. Atceroties vēl, ka uz finālturnīru nemaz netika Itālija un Nīderlande, bet izslēgšanas spēlēs izkrita Spānija un Portugāle, varētu likties, ka fināla četriniekā tikušas vairākas izlases, kurām tur īsti nevajadzētu būt.

Bukmeikeri, ņemot vērā turnīra galvenās favorītes Brazīlijas izstāšanos, šobrīd neizceļ vienu vai divas izlases, tā vietā uz visām četrām valstsvienībām piedāvājot titula koeficientus intervēlā no 3,00 līdz 5,00. Vislabākās izredzes tiek piedēvētas Francijai, bet vissliktākās - Horvātijai. Tiesa, ja pirms turnīra kāds Horvātijas futbolistiem būtu teicis, ka pusfināla stadijā viņu iespējas kļūt par pasaules čempioniem būs novērtētas ar koeficientu 5,00, nav ne mazāko šaubu, ka horvāti ne mirkli nestrīdētos un pieņemtu šādu scenāriju.

Jau kopš grupu turnīra beigām tika runāts, ka Pasaules kausa izslēgšanas spēlēs komandu zari nav sadalījušies līdzvērtīgi, tādēļ Francijai jau astotdaļfinālā nācās spēlēt ar Argentīnu, kamēr Beļģija ceturtdaļfinālā sastapās ar Brazīliju. Francija un Beļģija parūpējās, lai pusfināls paliktu bez Dienvidamerikas izlašu pārstāvniecības, kamēr Anglija un Horvātija no turnīra izslēdza ļoti augstu uzlēkušās Zviedrijas un Krievijas izlases.

Kamēr briti nemitīgi piesauc, ka šī ir viņu nākotnes izlase, kas jau paveikusi vairāk nekā cerēts pārbuves stadijā, bet Francijas izlase vispār ir turnīra otra jaunākā komanda, Horvātijas izlases līderi spiesti apzināties, ka šī var izrādīties viņu pēdējā lielā iespēja. Izcilu turnīru aizvadošais Luka Modričs un Ivans Rakitičs jau pārsnieguši 30 gadu slieksni, un kas zina, kas notiks nākamo četru gadu laikā. Koeficients uz to, ka Horvātija iekļūs finālā, ir 2,25.