Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Prognoze: finālā spēlēs Brazīlija pret Angliju

© scanpix.ee

Pasaules kausa izcīņā futbolā dalību turpina vairs tikai astoņas izlases, kuras piektdien un sestdien izspēlēs ceturtdaļfināla spēles. Lai arī turnīra galvenā favorīte sporta totalizatora „Betsafe” vērtējumā joprojām ir Brazīlijas izlase, vieglāks ceļš uz finālspēli tiek prognozēts Anglijas izlasei.

Pasaules kausa izcīņā izstājušās jau vairākas favorītes, kuras pirms turnīra sākuma tika minētas pie galvenajām pretendentēm uz zeltu. No galvenajām favorītēm par titulu vēl turpina cīnīties Francija, Brazīlija un Beļģija, taču liktenim labpaticies, ka tās visas nokļuvušas vienā izslēgšanas spēļu zarā. Savukārt otrā zarā sacentīsies - Krievija pret Horvātiju un Zviedrija pret Angliju. „Betsafe” bukmeikeri atzīst, ka šis sadalījums spēka ziņā nav vienlīdzīgs. Līdz ar to, no visām astoņām turnīrā palikušajām komandām, Anglijas izlasei arī ir vislabākās izredzes sasniegt finālu. Šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 2,50.

Tas gan nenozīmē, ka Anglija ir kļuvusi par turnīra galveno favorīti. Šis gods joprojām pieder Brazīlijai, kura šajā turnīrā pagaidām ielaidusi tikai vienus vārtus. Pirms fināla gan Brazīlijai būs jātiek galā ar ļoti spēcīgo Beļģijas izlasi, attiecīgi arī bukmeikeru vērtējums, ka Brazīlija tiks finālā, ir nedaudz mazāks par to, kas piešķirts Anglijai (2.62).

Anglijas izlasei gan ceļš uz finālu solās vieglāks nekā iepriekš cerēts, taču nebūt nebūs viegls, jo ceturtdaļfinālā būs jāatrod veids, kā salauzt Zviedrijas aizsardzības vaļņus. Zviedrija apliecinājusi savu sīkstumu un disciplinētību aizsardzībā, kā arī apskaužamo momentu realizāciju uzbrukumā, kas bez lieliem iebildumiem ļauj apgalvot, ka šajā Zviedrijas izlases modelī slavenais uzbrucējs Zlatans Ibrahīmovičs nemaz nav nepieciešams. Tāpat nevajadzētu aizmirst par Krievijas izlases spējām uz pārsteigumiem, kas jau tika spoži nodemonstrēts astotdaļfinālā pret Spāniju.