Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kavani divi vārti un Urugvaja iekļūst 1/4 finālā

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā futbolā otrajā astotdaļfināla spēlē Urugvaja ar 2:1 pārspēja Portugāli un tas nozīmē, ka vienā vakarā mājup brauks divas čempionāta lielākās zvaigznes - Lionels Mesi un Krištiano Ronaldo.

Urugvaja un Portugāle 2:1 (1:0)

Kavani 1:0 (7), Pepe 1:1 (55), Kavani 2:1 (62)

Šī ir abu komandu pirmā tikšanās pasaules čempionātos.

Krištiano Ronaldo šī bija 38. spēle Pasaules un Eiropas čempionātu finālturnīros un šis rekordista gods ir jādala ar vācieti Bastianu Švainšteigeru. Vai būs arī rekords? Varbūt, bet ne agrāk kā nākamajā Eiropas čempionātā.

Savukārt Urugvajas izlases galvenajam trenerim Oskaram Vašingtonam Tabaresam šī ir 19. PČ spēle. Vairāk spēļu ir tikai Helmutam Šonam (Vācija, 25) un Mario Zagallo (Brazīlija, 20).

Edisons Kavani vārtus guva pēc nospēlētām 6:45 minūtēm un šie ir otrie ātrākie vārti Urugvajas izlases vēsturē pasaules čempionātos. Ātrāk vārtus ir guvis tikai Antonio Alzamendi, kurš 1986. gada čempionātā mačā pret Vāciju izcēlās jau ceturtajā minūtē. Starp citu, Kavani izlasē ir guvis jau 44 vārtus un 12 pēc Suaresa piespēlēm. Arī pret Portugāli piespēlētājas bija Suaress.

Urugvajas izlase jau bija piemirsusi, kā ir, kad pretinieks gūst vārtus. Šajā čempionātā šie ir pirmie zaudētie vārti, taču sausā sērija sākās krietni agrāk - pērnā gada novembrī ar pārbaudes spēli pret Austriju un kopš tā laika 597 minūtes Urugvajas vārti bija neskarti. Šo ilgo nezaudēto vārtu laiku pārtrauca Pepe, kurš kļuva par vecāko vārtu guvēju Portugāles izlasē PČ (35 gadi un 124 dienas).

Kavani guva arī otros vārtus un viņš ir tikai otrais spēlētājs Urugvajas izlasē kopš 1954. gada, kurš vienā play off spēlē gūst divus vārtus. Otrs ir Luiss Suaress, kurš divreiz izcēlās 2010. gada čempionātā.