Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs hokejistu Ovečkinu uzskata par futbolistu

© Sputnik/Scanpix

Cīņa par Pasaules Kausu futbolā joprojām turpinās un, finālspēlēm tuvojoties, kļūst aizvien sīvāka, pievēršot arvien lielāku mediju un līdzjutēju uzmanību. Tiesa, Latvijas iedzīvotāji visai kūtri seko līdzi turnīrā notiekošajam un lielākoties pat nezina spilgtāko futbola zvaigžņu vārdus, - liecina OlyBet veiktā aptauja. Tajā kā iemīļotākos futbolistus iedzīvotāji nosaukuši arī vairāku pazīstamu hokejistu, basketbolistu un bokseru vārdus.

Aptaujas laikā novērtējot, viņuprāt, pazīstamākos futbolistus, Latvijas iedzīvotāji visbiežāk atzīmējuši Portugāles futbola izlases zvaigzni Krištianu Ronaldu (91%) un argentīnieti Lionelu Messi (70%), kuru vārdus zina kā stiprā, tā daiļā dzimuma pārstāvji.

Aptaujas laikā novērtējot, viņuprāt, pazīstamākos futbolistus, Latvijas iedzīvotāji visbiežāk atzīmējuši Portugāles futbola izlases zvaigzni Krištianu Ronaldu (91%) un argentīnieti Lionelu Messi (70%), kuru vārdus zina kā stiprā, tā daiļā dzimuma pārstāvji. Jāatzīst gan, ka līdz ar pasaulē slavenāko futbolistu pieminēšanu daudziem respondentu zināšanas par futbola smagsvariem tika izsmeltas. Lūkojot pēc citiem vārdiem, kas, iespējams, varētu būt futbolisti, aptaujātie snieguši arī virkni aplamu atbilžu. Tā piemēram, katrs desmitais vīrietis kā vienu no Pasaules Kausa futbola zvaigznēm atzīmējis pazīstamo krievu hokejistu Aleksandru Ovečkinu, kurš aktīvi spēlē NHL klubā Vašingtonas "Capitals", kamēr par futbolistu šo spēlētāju uzskatīja vien 7% no aptaujātajām sievietēm.

“Lai gan, piemēram, futbola fanu teltī Rīgā, pie Kongresa nama, katru Pasaules kausa futbola maču vēro līdzjutēji lielā skaitā, aptaujas rezultāti apliecina, ka futbols ir sporta veids, kas aizrauj vien nelielu daļu Latvijas iedzīvotāju. Tikai kaislīgākie futbola fani pārzina turnīra komandu sastāvu un spēlētāju vārdus, savukārt paviršie sekotāji atpazīst vien tos futbolistus, kuru skandalozās ikdienas gaitas tiek atspoguļotas medijos un sociālajos tīklos. Tāpēc arī neizbrīna aptaujas rezultāti un tās dalībnieku aplamie minējumi par visizcilākajiem futbolistiem šajā pasaules čempionātā,” skaidro OlyBet mārketinga un pārdošanas vadītājs Alvis Kindzulis.

Interesanti, ka rīdzinieku zināšanas par futbolu ir krietni labākas nekā ārpus Rīgas dzīvojošajiem. Tā, piemēram, citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji ar aptaujas starpniecību futbolistu kārtā iecēla arī zviedru hokejistu, jau pieminētā Ovečkina komandas biedru Niklasu Bekstremu (21%), pazīstamo Amerikāņu boksa zvaigzni Floidu Meivezeru (9%), NBA čempionus Kevinu Durantu (4%) un Stīvenu Kariju (2%), kā arī zināmos snovbordistus Svenu Torgenu (3%) no Zviedrijas un kanādieti Marku Makmorisu (5%), kamēr no galvaspilsētas iedzīvotājiem šos uzvārdus atzīmēja vien retais.

Šobrīd zināms, ka astotdaļfinālā, kas ritēs no 30. jūnija līdz 3. jūlijam, spēkosies Portugāle ar Urugvaju, Francija ar Argentīnu, Spānija ar Krieviju un Horvātija ar Dāniju, Brazīlija ar Meksiku un Šveice ar Zviedriju, kā arī Kolumbija ar Angliju.