Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Pēdējās ceļazīmes tiek Japānai un Kolumbijai

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā futbolā noskaidrojušās pēdējās divas astotdaļfinālā iekļuvušās komandas un tās ir Japāna un Kolumbija. Vēl gan šodien ir atlikušas spēles G grupā, taču tur pirmās divas vietas pienākas Anglijai un Beļģijai.

Japāna un Polija 0:1 (0:0)

Bednareks 0:1 (60)

Pirmsspēles fons. Polijai viss ir beidzies, bet nav ne mazāko šaubu, ka poļi gribēs pierādīt, ka nemaz tik vāji viņi šogad nav. Uzvara noderēs savas pašcieņas saglabāšanai, kā arī iespējamai “ieriebšanai” pretiniekam. Japānai pietiks arī ar neizšķirtu. Protams, ja nav doma tikai un vienīgi par pirmo vietu grupā.

Līdz šim abas komandas tikušās vien vienu reizi un to pašu pārbaudes spēlē patālajā 2002. gadā, kad ar 2:0 uzvarēja japāņi.

Kad poļi guva pirmos vārtus, Japāna pamazām varēja posties mājupceļam. Paralēlajā spēlē tobrīd bija neizšķirts un tas nozīmēja, ka tālāk no šīs grupas tiek Senegāla un Kolumbija.

Kad Kolumbija guva vārtus, turnīra tabula kļuva pavisam interesanta. Kolumbija pirmā, bet otrajā un trešajā vietā esošās Senegāla un Japāna ir kā dvīņi - pa četriem punktiem, vāeti - 4:4, savstarpējā spēlē 2:2… Katrai komandai pa uzvarai, neizšķirtam un zaudējumam. Kurai šajā situācijā pienākas otrā vieta? Pēc papildus kritērijiem Japānai šāda lietu kārtība ģeldēja. Beigu beigās sanāca tā, ka Japāna nepilnu 15 minūšu laikā paspēja atvadīties no čempionāta un atgriezties apritē.

Senegāla un Kolumbija 0:1 (0:0)

Mina 0:1 (74)

Pirmsspēles fons. Abām komandām kaut kas ir vajadzīgs, bet visvairāk - Kolumbijai, kurai bez uzvaras nekas vairāk par trešo vietu nespīd. Uzvaras gadījumā Kolumbija var uzlēkt pat līdz pirmajai vietai un tieši tāpat arī Senegāla. Ar piebildi, ja Japānai paslīdēs kāja…

Pasaules čempionātu ietvaros šī ir pirmā savstarpējā tikšanās, bet divās pārbaudes spēlēs vienreiz spēlēts neizšķirts (2014. gadā 2:2) un vienreiz uzvarējusi Kolumbija (2011. gadā 2:0).

Kolumbija 3 2 0 1 5:2 6

Japāna 3 1 1 1 4:4 4

Senegāla 3 1 1 1 4:4 4

Polija 3 1 0 2 2:5 3