Tagad vai....? Kāds liktenis sagaida basketbola izlasi?

© basket.lv

Tuvāko dienu laikā kļūs zināms Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases turpmākais liktenis. Vai tā iekļūs 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā vai arī sākot ar 1. jūlija vakaru sāksies masveida netīrās veļas mazgāšana. Kā savulaik pēc “tagad vai nekad” izlases...

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvijas izlasei atlikušas divas spēles - šodien ar Zviedriju un 1. jūlijā ar Ukrainu un abas spēles tiks aizvadītas izbraukumā. Uz šiem mačiem ir devušies 13 spēlētāji, bet katram mačam varēs pieteikt 12. Tie ir: Jānis Strēlnieks, Kaspars Vecvagars, Dairis Bertāns, Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Žanis Peiners, Ojārs Siliņš, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits, Anžejs Pasečņiks un Mārtiņš Meiers. Visticamāk, ka būs jāiztiek bez Bertāna vecākā palīdzības, jo mediķi viņam atraduši kādu savainojumu, kurš traucē spēlēt ar pilnu jaudu.

Vairāk vai mazāk, taču jau šodien Latvija var atrisināt problēmu par iekļūšanu nākamajā kārtā. Atliek vien vinnēt un lieta darīta. Kā rezerves variants arī zaudējuma gadījumā varam izkļūt no grupas, taču tad nedrīkstam zaudēt vairāk kā ar astoņu punktu deficītu un cerēt, ka pēdējā dienā zviedri izbraukumā zaudēs turkiem.

Pretējā gadījumā (neiekļūšanas gadījumā) nelielais pašmāju basketbola dīķis sāks vārīties vēl nebijušos grādos un viļņošanās basketbola aprindās gaidāmas vēl nebijušo apjomos. Līdz pat radikāliem risinājumiem pieprasot no basketbola laukumiem drošā attālumā turēt prezidentu Valdi Voinu, viņa labo roku Edgaru Šnepu, galveno treneri Arni Vecvagaru u.t.t.

Domājot pozitīvi, noderēs informācija par turpmāko lietu kārtību kvalifikācijā uz pasaules čempionātu. Mūsu apakšgrupas trīs labākās komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim labākajām A grupas komandām (Spānija, Slovēnija, Melnkalne, Baltkrievija). Lielākie ieguvēji pirmajā posmā būs tās komandas, kuras līdzi uz otro tūri paķers pēc iespējas vairāk uzvaru. Proti, līdzi tiek ņemtas savstarpējās spēles trīs komandu ietvaros. Latvijai šobrīd ir viena šāda uzvara (pār Turciju). Pēc tam otrajā kārtā vēl viens divu apļu turnīrs (sešas spēles) un šoreiz trīs labākās komandas jau brauks uz Ķīnu, uz pasaules čempionātu.

PK kvalifikācija. B grupa

Iepriekšējās spēles. Turcija un Latvija 85:73, Zviedrija un Ukraina 76:84, Latvija un Zviedrija 82:73, Ukraina un Turcija 60:67, Latvija un Ukraina 68:82, Zviedrija un Turcija 59:58, Latvija un Turcija 79:70, Ukraina un Zviedrija 77:66.

Atlikušās spēles. 28. jūnijā Zviedrija un Latvija, Turcija un Ukraina. 1. jūlijā Ukraina un Latvija, Turcija un Zviedrija.

Ukraina 4 3 1 303:277 7

Turcija 4 2 2 280:271 6

Latvija 4 2 2 302:310 6

Zviedrija 4 1 3 274:301 5

Svarīgākais