Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kolumbija turpina, Polijai viss beidzies

© scanpix.ee

Pasaules čempionāta futbolā otrā kārta beidzās ar Kolumbijas 3:0 uzvaru pār Poliju. Kolumbijai šī uzvara saglabāja labas izredzes turpināt cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā, bet Polijas izlasei šīs izredzes ir zudušas.

Polija un Kolumbija 0:3 (0:1)

Mina 0:1 (40), Falkao 0:2 (70), Kvadrado 0:3 (75)

Pasaules čempionātos abas komandas savā starpā nav tikušās, bet vienīgajā pārbaudes spēlē 2006. gadā ar 2:1 uzvarējusi Kolumbija.

Līdz šai spēlei Kolumbijas izlase pasaules čempionātos bija aizvadījusi 19 spēles un neviena no tām nebija beigusies ar 0:0. Arī 20. spēlē netika fiksēts bezvārtu neizšķirts un tas kļuva zināms jau pirmā puslaika izskaņā.

Kad Mina guva vārtus, labākais palīgs bija Hamess Rodrigess, pēc kura piespēles tie arī tika gūti. Rodrigesam šī ir septītā spēle pasaules čempionātos un viņš ir piedalījies deviņos vārtu guvumos. Pats guvis sešus vārtus un vēl trīs reizes tie gūti pēc viņa piespēlēm. Pašam Minam šie bija ceturtie vārti izlases sastāvā un trīs no tiem gūti ar galvu. Arī pret Poliju…

Bez Rodrigesa neiztika arī trešajā vārtu guvumā - viņam atkal rezultatīva piespēle. Viņš palīdzēja Kvardrado gūt otros vārtus čempionātos. Savus pirmos vārtus Kvardrado guva tieši pirms četriem gadiem 24. jūnijā mačā pret Japānu… Pēc šī vārtu guvuma Rodrigesam ir jau 6+4, kas ir vairāk kā jebkuram citam spēlētājam pēdējos divos čempionātos.

Līdz ar to Rodrigess kļuva tikai par ceturto spēlētāju kopš 1966. gada, kurš divās čempionāta spēlēs izdarījis divas vai vairāk piespēles. Pirms viņam to izdarīja Pjērs Litbarskis, Bastians Švainšteigers un Deivid Bekhems.

Falkao vārtu guvums bija 30. izlases sastāvā.

Polijas izlase pirmajā puslaikā tā arī ne reizi nespēja uzsist pa pretinieku vārtiem. Vēl šajā čempionātā pirmo puslaiku bez sitieniem pa vārtiem aizvadījušas Nigērijas un Panamas izlases.

Senegāla 2 1 1 0 4:3 4

Japāna 2 1 1 0 4:3 4

Kolumbija 2 1 0 1 4:2 3

Polija 2 0 0 2 1:5 0