Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pasaules čempione sāk ar zaudējumu

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā futbolā pirmā patiesi lielā sensācija - Meksikas izlase ar 1:0 pārspēja 2014. gada pasaules čempioni Vāciju.

Vācija un Meksika 0:1 (0:1)

Lozano 0:1 (35).

Līdz šim abas komandas oficiālajos turnīros tikušās piecas reizes un trīs reizes tieši pasaules čempionātos un visās uzvarējuši vācieši. Trijos mačos no pieciem abām komandām izdevies gūt vismaz piecus vārtus.. Pēdējais savstarpējais randiņš bija pagājušajā gadā Konfederācijas kausa izcīņā un šo maču vācieši uzvarēja ar 4:1. Vienā no līdzšinējiem mačiem uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks - 2005. gada Konfederācijas kausa izcīņā (4:3).

Vācijas izlases pēdējo septiņu čempionātu pirmo spēļu rezultāti ir graujoši - nevienas zaudētas spēles. Savukārt pēdējās četrās čempionātu pirmajās spēlēs gūti 20 vārti. 2002. gadā pret Saūdu Arābiju - 8, 2006. gadā pret Kostariku - 4, 2010. gadā pret Austrāliju - 4 un 2014. gadā pret Portugāli - vēlreiz 4.

1998. gada čempionātā bija pēdējā reize, kad Vācijas izlase kādā no mačiem pirmā zaudē vārtus un, kas ir pats interesantākais, tad tas notika tieši pret Meksiku. Toties spēle beidzās ar vāciešu 2:1 uzvaru… Šovakar vāciešiem neizdevās izglābties.

Vācijas izlasei šī ir pirmā spēle kopš 1986. gada, kad turnīra ievadmačā pēdējo reizi tika zaudēts vai spēlēts neizšķirti. Toreiz tika spēlēts neizšķirti 1:1 pret Urugvaju.

Meksikānis Rafaels Markess, kurš otrajā puslaikā laukumā iznāca uz maiņu, kļuva tikai par piekto spēlētāju vēsturē, kurš spēlējis piecos pasaules čempionātu finālturnīros. Agrāk ko līdzīgu bija iespējuši viņa tautietis Antonio Karbahals un vācietis Lotārs Mateuss.

Vienā ziņā Vācijas izlase tomēr nepārsteidza. Iepriekšējā gada čempione nākamā turnīra ievadmačā pēdējos piecos turnīros pratusi uzvarēt tiksi vienā spēlē. Vēl viens neizšķirts un trīs zaudējumi.