Timma finālā, Strēlnieks vēl cīnās

© scanpix.ee

Spānijas ACB līgas čempionātā basketbolā “Baskonia” ar Jāni Timmu sastāvā Barselonā izcīnījusi uzvaru pār Barcelona un izcīnīja tiesības spēlēt finālā, bet Grieķijas čempionātā Jānis Strēlnieks un “Olympiacos” finālā nokļuvusi zaudētājos ar 1:2.

Pusfināla trešajā mačā Barselonas komandai izdevās revanšēties par zaudējumu pirmajos divos mačos un pagarināt sēriju vēl vismaz par vienu maču (67:65). Arī ceturtais mačs notika Barselonā un tā sērijā varēja būt arī pēdējā. Pamatlaikā tuvu uzvarai bija “Baskonia”, kura praktiski visu mači atradās vadībā, taču 20 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki panāca izlīdzinājumu (76:76).

Tomēr papildlaikā veiksmīgāka bija “Baskonia”, kas beigu beigās izcīnīja uzvaru ar 88:82. Zīmīgi, ka punktu ar diviem precīziem soda metieniem šim mača pielika neviens cits, kā Timma. Visā spēlē viņam laukumā pavadītajās 28:30 minūtēs 11 punkti (trīspunktu metieni 3/8) un divas izcīnītās atlēkušās bumbas.

Finālā “Baskonia”, kurā pēdējo reizi spēlēja 2009. gadā (:3 zaudēja Barselonai), tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju Madrides “Real”.

Savukārt Grieķijas čempionātā Jāņa Strēlnieka pārstāvētais “Olympiacos” pēc negaidītās uzvaras pirmajā finālmačā, nākamajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumus pret “Panathinaikos”. Šovakar sērijas trešajā mačā, kurš notika “Panathinaikos” laukumā, Strēlnieka komanda zaudēja ar 58:73 un sērijā līdz trīs uzvarām nonākusi zaudētājos ar 1:2. Latviešu basketbolists laukumā bija tikai 11 minūtes kuru laikā punktus tā arī neguva, bet izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Jāatgādina, ka pēc zaudējuma pirmajā spēlē “Panathinaikos” īpašnieks piedraudēja visai komandai, ka, ja netiks izcīnīts Grieķijas zelts, neviens nesaņems algu viena mēneša apmērā. Sērijas ceturtā spēle notiks 14. jūnijā “Olympiacos” laukumā.

Svarīgākais