Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Halepai trešais French Open pusfināls

© scanpix.ee

Pēc tam, kad Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā iekļuva Garbine Mugurusa, stundu vēlāk viņai pievienojās arī Simona Halepa, kura ceturtdaļfinālā trīs setos pārspēja Angeliku Kerberi.

Simonas Halepas un Andželikas Kerberes mačā bija 4-0 starta izrāviens. Tas izdevās Vācijas tenisistei, kura lielā vadībā tika ar savu slaveno aizsardzības spēli. Halepa atspēlējās, vēlāk neļāva Kerberei divreiz izservēt setu, bet neveiksmīgi nospēlēja taibreikā, kas beidzās ar rumānietes 30. nepiespiesto kļūdu setā. Simona cīņas turpinājumā satīrīja spēli uzbrukumā un nākamajos divos setos kopā pieļāva tikai 16 kļūdas.

Halepa sesto reizi iekļuva "Grand Slam" pusfinālā - Parīzē viņai būs trešais, bet pa vienam ir katrā no pārējiem trim lielajiem turnīriem. Halepa divreiz zaudējusi "French Open" finālā (2014, 2017).

Rīt gaidāmais Mugurusas un Halepas mačs būs ne tikai cīņa par "French Open" finālu, bet arī mačs par ranga līderes godu. Spānijas tenisistei savstarpējās cīņās 3-1 pārsvars, bet Halepa uzvarējusi vienīgajā mačā uz māla.

"French Open 2018", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

Spēle Rezultāts
(1) Simona Halep - (12) Angelique Kerber 6:7(2) 6:3 6:2
(3) Garbine Muguruza - (28) Maria Sharapova 6:2 6:1
(10) Sloane Stephens - (14) Daria Kasatkina 6:3 6:1
(13) Madison Keys - Yulia Putintseva 7:6(5) 6:4