Strēlniekam pirmais solis pretī Grieķijas zeltam

© scanpix.ee

Šovakar sācies Grieķijas basketbola čempionāta fināls, kurā cīņā par čempiona titulu cīnīsies arī Pireju "Olympiacos" saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Grieķijas basketbola čempionātā līdzīgi kā pagājušajā sezonā, arī šogad finālā tiekas divas valsts un Eiropas megakomandas - Pireju "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos". Latvijai šis fināls ir interesants ar to, ka finālā spēlēs arī mūsējais Jānis Strēlnieks ("Olympiacos"). Grieķijas čempionātā čempiona noskaidrošanai ir savādāka kārtība kā daudzviet Eiropā, arī Latvijā. Proti, uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz trim uzvarām.

Abas komandas šogad aizvadījušas četras savstarpējas spēles un tikai vienā uzvarēja "Olympiacos". Eirolīgas otrajā mačā pretinieku laukumā tas tika izdarīts pagarinājumā (87:81). Pārējos trīs mačos pārāka bijusi "Panathinaikos". Grieķijas čempionāta pamatturnīru "Panathinaikos" pabeidza bez zaudējumiem (26 uzvaras), kamēr "Olympiacos" piedzīvoja četrus zaudējumus.

Ja pēc trim aizvadītām ceturtdaļām vēl nevienai komandai nebija izdevies iegūt nopietnu pārsvaru, tad pēdējā cēliena ievadā par savu eksistenci atgādināja Jānis Strēlnieks, kurš līdz tam laukumā bija pavadījis vien piecas minūtes un punktus nebija guvis. Toties pēdējā ceturtdaļā pateicoties latvieša aktivitātēm un pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, "Olympiacos" veica izšķirošo pieteikumu uzvarai sērijas pirmajā spēlē panākot desmit punktu pārsvaru. Visā spēlē Strēlniekam 19 minūtes kuru laikā gūti 7 punkti (visi pēdējā ceturtdaļā), izcīnītas divas atlēkušās bumbas un izdarītas divas rezultatīvas piespēles, bet "Olympiacos" uzvarēja ar 75:65. Sērijas otrā spēle notiks 7. maijā Pirejās.

Svarīgākais