Timma, Mālmanis un Baskonia iekļūst pusfinālā

© scanpix.ee

Spānijas ACB līgā basketbolā Baskonia arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē pārspēja Malagas Unicaja un kā pirmā komanda iekļuva pusfinālā.

Spānijas čempionātā ceturtdaļfināla sērija ir ļoti īsa - jāizcīna divas uzvaras un esi pusfinālā. "Baskonia", kura pamatturnīru pabeidza otrajā vietā, sērijā pret Malagas "Unicaja" visu nokārtoja pēc iespējas īsākajā laikā - divās spēlēs. Pirmajā mačā savā laukumā "Baskonia" uzvarēja ar 87:70, bet šovakar izbraukumā tikpat pārliecinošs panākums - 80:64.

Kā ierasts, Jānis Timma spēli iesāka starta pieciniekā un laukumā kopumā pavadīja 21:11 minūtes kuru laikā guva četrus punktus (realizēts 1 no 5 tālmetienim un 1 no 3 soda metieniem), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja trīs personīgās piezīmes. Kad mača uzvarētājs jau bija zināms, pēdējā minūtē laukumā tika arī Rinalds Mālmanis, kurš laukumā pavadītās minūtes laikā paspēja nopelnīt vienu piezīmi.

"Baskonia" kļuva par pirmo komandu, kura izcīnījusi tiesības spēlēt pusfinālā, bet pretinieks noskaidrosies duelī starp "Barcelona" un "Morabanc Andora". Šajā sērijā briest sensācija, jo pirmajā mačā pamatturnīra sestā labākā komanda "Moraban Andora" izbraukumā uzvarēja ar 94:76 un atbildes spēle notiks viņu laukumā trešdien.

Svarīgākais