Bertānam viena uzvara līdz finālam

© scanpix.ee

Itālijas bsketbola čempionāta finālam pietuvojusies Milānas "Olimpia" un tajā spēlējošais Dairis Bertāns. Milānas komanda pusfinālā pret "Brescia" atrodas vadībā ar 2:1.

Itālijas čempionāta pusfināla sēriju Milānas komanda sāka ar 82:85 zaudējumu un tas notika savā laukumā sarežģot komandai ceļu uz iepriekš noskatīto finālu. Eirolīgā spēlējošajai komandai nekas cits neatlika, kā atbildes mačā glābt šo sēriju un tas izdevās ļoti pārliecinoši - revanšs ar 89:68. Otrajā spēlē mača liktenis bija skaidrs jau pēc pirmā puslaika, kad Milāna jau bija iekrājusi 31 punkta pārsvaru.

Sērijas trešā spēle notika pretinieku laukumā un tika izcīnīta uzvara ar 80:74. Milānas basketbolisti vadību atguva tikai trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un to nosargāja līdz laimīgai uzvarai. Sērijas trešajā mačā Latvijas izlases spēlētājam Dairim Bertānam tika uzticētas 15 spēles minūtes kuru laikā viņā paspēja realizēt vienu no diviem tālmetieniem. Bertānam pagaidām rezultatīvākā pusfināla sērijas spēle bijusi otrā, kurā viņš laukumā pavadīja 25 minūtes un guva 10 punktus.

Sērijas ceturtā spēle notiks 30. maijā izbraukumā, bet finālā iekļūs tā komanda, kura izcīnīs trīs uzvaras.

Svarīgākais