Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Merzļikins izdara to, ko savulaik paveica Irbe

© scanpix.ee

Pēc pasaules čempionāta hokejā grupu turnīra vārtsargu statistikā starp trim labākajiem vārtsargiem ir mūsu Elvis Merzļikins.

Elvis Merzļikins čempionātā ir aizvadījis piecas spēles un tajās atvairījis 111 no 117 metieniem un viņa atvairīto metienu procents ir trešais labākais visā čempionātā - 94,87%. Labāki rādītāji ir tiki Somijas izlases vārtu vīram Hari Sateri (95,40%) un Zviedrijas izlases vārtsargam Andersam Nilsonam (95,12%). Merzļikinam trešais labākais rādītājs arī vidēji spēlē zaudētajos vārtos - 1,19. Sateri un Nilsonam tas ir 1,00.

Taču, ir kāds interesants fakts, par kuru nevienā IIHF interneta vietnē nerakstīs. Proti, Elvim uzvara pār Dāniju šajā čempionātā bija otrā sausā uzvara un trešā kopā skaitot. Šogad vārti neskarti bijuši spēlēs pret Koreju un Dāniju un vēl viena bija pagājušajā gadā (arī pret Dāniju). Merzļikins ir izdarījis to, ko savulaik divreiz iespēja Artūrs Irbe - viena pasaules čempionāta ietvaros divās spēlēs nav zaudējis vārtus. Irbe 2001. gada čempionātā palīdzēja tikt pie sausajām uzvarām pret ASV un Norvēģiju, bet 2005. gadā - pret Ukrainu un Somiju. Pret somiem gan nebija uzvara, bet sausais neizšķirts 0:0.