Ja Latvija uzvarēs Kanādu...

© scanpix.ee

Šovakar Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā kārtējā spēle – plkst. 21.15 sāksim maču pret Kanādu. Izskatot atlikušo divu spēļu dienu iesējamos scenārijus, šodien izcīnot uzvaru, ar to Latvijas izlasei var pietikt iekļūšanai ceturtdaļfinālā un rītdienas spēlei ar Dāniju vairs nebūs lielas nozīmes.

Viss kārtībā, neko neesmu sajaucis un arī pēc brīvdienām ar veselo saprātu viss ir kārtībā. Ir tieši tā, kā ievadā rakstīts - ja Latvijas izlase uzvarēs Kanādu (vienalga kādā veidā, pamatlaikā, papildlaikā vai pagarinājumā), ar to var pietikt iekļūšanai tur, kur neesam bijuši jau daudzus gadus. Nez kāpēc lielākā daļa ekspertu, līdzjutēju un citi hokeja līdzsekotāji ir koncentrējušies rītdienas spēlei ar Dāniju, bet šodienas randiņam ar kanādiešiem nepievērš vajadzīgo vērību.

Šobrīd domāju kā optimists un kā hokeja lielvalsts pilsonis. Tā, kā pieraduši domāt kanādieši, amerikāņi, zviedri un pārējie pasaules hokeja zvēri un tā, kā domā arī Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Ja gribam dzīvē (hokeja laukumā) kaut ko sasniegts, tad arī jādomā kategorijās, kuras ne visi spēj sagremot. Tātad, ja Latvija šodien uzvar Kanādu, kāpēc ar šo uzvaru var pietikt ceturtdaļfinālam. Viss ir pavisam vienkārši. Paskatāmies turnīra tabulā, paskatāmies atlikušo spēļu kalendāru un redzam, ka otrdien Kanādai vēl ir jāspēlē ar Vāciju. Ja Latvija jau ir uzvarējusi kanādiešus, ja to pašu ar Kanādu izdara vācieši, tad... Izberzējam acis, papliķējam pa vaigiem un redzam, ka Kanāda jau pēc grupu turnīra brauc mājās.

Vai šāds scenārijs ir ticams? Šaubos, vai pat vislielākais Kanādas hokeja nīdējs viņiem novēlētu šādu notikumu attīstību. Kanāda un trīs zaudējumi pēc kārtas!!!! Vispirms zaudējums Somijai (1:5), šovakar Latvijai un rīt pilnai laimei arī Vācijai! Izklausās pēc murga, taču, kamēr šāds scenārijs pastāv, ar to nevar nerēķināties. Optimisti noteikti līdz vakaram dzīvos ar šo scenāriju...

Bet, tie kuri domā reālajās kategorijās, iepriekš aprakstīto scenāriju pat neizskata un neizskata tāpēc, ka nav ko plēst kreklus pret kanādiešiem, jo rīt ir spēle ar Dāniju un tieši šajā mačā tiks dalīta pēdējā ceturtdaļfināla vieta. Kamēr latvieši plēsīsies ar kanādiešiem, dāņi šo spēli noskatīsies savos pēļos un visu dienu labi atpūtušies...

Līdz ar to reālists kasīs pakausi un ieteiks šovakar latviešiem iziet laukumā, treniņu režīmā paslidot, zaudēt ar pieklājīgu rezultātu, neiedzīvoties jaunos savainojumos un noskaņot sevi tieši spēlei pret Dāniju! Lai neiznāk tā, kā 2005. gada Insbrukā, kad situācija bija līdzīga. Pēdējās divās dienās jāaizvada divas spēles, bet likme ir ceturtdaļfināls. Toreiz no somiem pratām paņemt punktu (0:0), bet nākamajā dienā pret zviedriem kājas bija mīkstas un uz tablo rēgojās izteiksmīgais 1:9.

B grupa

V. Komanda S U UP ZP Z Vārti P
1. ASV 6 4 2 0 0 37:10 16
2. Somija 6 4 0 1 1 32:9 13
3. Dānija 6 3 1 0 2 13:16 11
4. Kanāda 5 3 0 1 1 27:11 10
5. Latvija 5 2 1 1 1 14:14 9
6. Vācija 6 1 1 2 2 16:17 7
7. Norvēģija 6 0 1 1 4 10:31 3
8. Dienvidkoreja 6 0 0 0 6 4:45 0

Svarīgākais