Korejieši brīdina, Latvijas izlase turpina krāt zaudējumus

© f64

Latvijas izlase šobrīd gatavojas savam 22. pasaules čempionātam elites divīzijā un, lai kādi agrākajos gados bijuši laiki pašmāju hokejā, tik drūms skats uz dzīvi vēl nav bijis. Lai kādi bijuši iepriekšējo gadu sastāvi, pirmsčempionāta pārbaudes spēlēs allaž izdevies izcīnīt kaut vienu uzvaru. Šovakar pret Šveici zaudējums ar 0:3 un visas pazīmes liecina, ka uz Dāniju brauksim ar deviņu zaudējumu oderīti. Ja vien 1. maijā nenotiks brīnums un nepārspēsim Kanādu.

Ne tikai Latvijas un Šveices izlases gatavojas pasaules čempionātam. Eiropas komandas jau ir aizvadījušas krietnu skaitu pārbaudes spēļu, Kanādas un ASV izlases tikai pošas tām, bet vienīgā Āzijas pārstāve Koreja beidzot ir devusi par sevi kādu ziņu un šīs ziņas ir kā brīdinājuma zvans tām izlasēm, kuras sadomājušās viņus nomētāt ar ripām.

Kamēr Latvijas izlase posās savam otrajam pārbaudes mačam ar Šveici, tikām Koreja pa dienu aizvadīja pārbaudes maču ar Vāciju. Pārsteigumu nebija, vācieši uzvarēja, taču uzvarēja tikai ar 4:3 un uzvarēja atspēlējoties no 1:3. Šī Korejai bija otrā pārbaudes spēle. Pirms tam tika spēlēts arī ar Slovākiju, kurai Latvijas izlase divreiz zaudēja ar 1:4. Arī Koreja zaudēja, taču tikai ar 1:2. Protams, tās ir tikai pārbaudes spēles un kas ir kas laukumā, raudzīsim tikai čempionātā.

Bukmeikeri paģēr, ka tieši Korejas izlase mūsu apakšgrupā paliks pēdējā vietā un atgriezīsies pirmajā divīzijā, bet viņu galvenie konkurenti cīņā par palikšanu elitē būs neviens cits, kā Latvijas izlase…

Salīdzinot ar vakardienas spēli Latvijas izlasē notikušas nelielas izmaiņas. Atpūta iedota Mārtiņam Karsumam, neliels savainojums Gintam Meijam, bet sastāvā ir atgriezušies Māris Bičevskis un Artūrs Salija. Vēl viena izmaiņa arī vārtsargu vidū - Ulda Čalpas vietā kā otrais numurs izvēlēts Matīss Kivlenieks, bet kā pirmais numurs atkal Kristers Gudļevskis. Izrādās, vakardienas ķibele ar Kristapu nebija nekas ārkārtējs. Proti, krampji, ar kuriem Gudļevskis sadzīvojis arī sezonas laikā. Kāda stiprāka vitamīnu deva un Kristers ir atpakaļ ierindā!

Par spēli. Ja vakardien Latvijas izlase sāka izskatīties pēc komandas, kur spēlē hokeju, tad šovakar… To, ko rādīja Latvijas izlase ir grūti nosaukt par hokeju. Pat neskatoties uz to, ka sastāvā bija izmaiņas. Vakar vienādos sastāvos izdevās saskaitīt trīs momentus, kuros varēja un vajadzēja gūt vārtus. Šodien pirmo divu trešdaļu laikā šāds moments bija tikai viens (skaitliskais vairākums neskaitās). Vairākumā atsevišķās epizodēs bija acij tīkams skats, taču ar skatieniem ripas pretinieku vārtos neiedabūt.

Trešajā trešdaļā izmocīja vēl pāris pusmomentus, taču viss pa vecam un beigās tradicionālais zaudējums. Šoreiz ar 0:3 un tā astoņās spēlēs ir jau trešā, kad nespējam gūt vārtus.

Vēl viens papildus kreņķis - Gudļevskis. Ne jau viņa krampji, bet gan ne pārāk pārliecinošā spēle. Pirmie zaudētie vārti noteikti ir viņējie, pārējie divi ne tik (trešajā trešdaļā vārtos stājās Kivlenieks). Taču arī neglāba. Pieņemsim, ka Kristeram šobrīd ir aklimatizācijas bedre un mierināsim sevi, ka jau šovakar brīvs būs Elvis Merzļikins. Ar vai bez Šveices zelta, izlases kontekstā tas nav tik būtiski.

Latvijas izlasei kārtējais zaudējums. Daudzi ir koncentrējušies uz pēdējām pārbaudes spēlēm un saskaitījuši jau astoņus zaudējumus astoņās spēlēs.

Pret statistiku būsim korekti, jo, kā zināms, tad cipariem nav emociju un tie nekad nemelo. Un cipari saka priekšā, ka Latvijas izlase ir zaudējusi jau desmit spēles pēc kārtas.

Vēl pirms pārbaudes spēļu seriāla februārī bija turnīrs Dānijā un tur pēdējās divās spēlēs bija zaudējumi - 3:5 pret Franciju un 2:3 pēcspēles metienos pret Dāniju. Tā arī sanāk desmit zaudējumu sērija un zinot, ka pavisam drīz būs jāspēlē ar Kanādu, nez kāpēc nav pārliecības, ka tieši pret kanādiešiem pārtrauksim šo sēriju.

Svarīgākais