Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Sevastova zaudē, Latvija pret Krieviju - 0:1

© f64

Federācijas kausa izcīņas maču pret Krieviju latvietes iesākušas ar Anastasijas Sevastovas 3-6, 6-2 un 4-6 zaudējumu pret Anastasiju Pavļučenkovu un rezultāts visā mačā kļuva 0-1.

Pirmais sets. Mačs iesākās cerīgi. Jau pirmajā geimā Sevastova tika pie breika un arī otrajā geimā bija pavisam tuvu uzvarai. Pašai servējot Anastasija nonāca zaudētājos ar 15-40, taču prata atspēlēties un panākt līdzsvaru, tad arī divas breikbumbas atspēlēt un būt pat vadībā ar "vairāk", taču trešā breikbumba tika zaudēta un arī geims zaudēts (1-1). Ja pirmajos divos geimos Pavļučenkova izskatījās nepārliecinoša, tad pēc 1-1 viņas pārsvars bija acīmredzams. Arī otro savas serves geimu Sevastova neizmantoja sev par labu (1-3), tad pretiniece uzvar savējo un, lai arī sieviešu tenisā 1-4 nav nekāds dižais deficīts, tomēr spēles gaita neliecināja, ka šis sets ir glābjams.

Otrais sets. Seta sākums vēl pārliecinošāks kā pirmajā. Šoreiz tas gan tiek iesākts ar savu uzvarēto servi un tikai pēc tam Sevastova tiek pie breika, taču lietas būtību tas nemaina - jau 2-0. Tad vēlreiz tiek vinnēta sava serve (3-0) un arī ceturtajā geimā pavisam maz pietrūka, lai būtu otrais breiks. Nesanāca šajā geimā, sanāca sestajā un panākot 5-1 bija skaidrs, ka būs nepieciešams arī trešais sets.

Trešais sets. Līdz pat 2-2 abas tenisistes bez lielām problēmām uzvarēja savas serves geimus un diemžēl šajā situācijā pirmai roka nodrebēja Sevastovai. Zaudēt savu servi nav nekas ārkārtējs, bet, ja tā tiek zaudēta pašai negūstot ne punktu, tas vairs nav patīkami. Būtībā šis geims arī bija izšķirošais trešajā setā, jo mača turpinājumā tenisistes atkal noturēja savas serves iztiekot bez breikbumbām.